Ruokavuosi 2018

Chocochilin vuoden 2018 parhaat palat.


Vuosi 2018 on valehtelematta ollut elämäni paras. Kunhan selvisin viime vuoden yksityiselämän myllerryksestä, olen pyhittänyt tämän vuoden asioille, joita oikeasti haluan tehdä. Myin toisen yritykseni ja heittäydyin kokopäiväiseksi ruokabloggaajaksi ja -kirjailijaksi, mikä on mahdollistanut sen, että olen pystynyt keskittymään rakastamiini asioihin: kokkaamiseen ja kuvaamiseen. Olen täällä blogin puolella päässyt tekemään mahtavan kivoja työprojekteja ja toteutin yhden kirjahaaveeni: kirjoittamani Vegaanin joulukirja ilmestyi lokakuussa. Olen myös ensimmäistä kertaa vuosikausiin levännyt ja lorvinut potematta siitä pätkääkään huonoa omaatuntoa. Ja mikä parasta, olen viettänyt ystävieni kanssa enemmän aikaa kuin ehkä koskaan aikaisemmin, yleensä ruoan parissa. Olen päässyt syömään mielettömän hyviä ruokia kotona, ystävien luona ja maailmalla. Parasta!

tammikuu

Tammikuussa pidin ensimmäisen loman kolmeen vuoteen ja olin Uudessa-Seelannissa. Kirjoittelin blogiin muun muassa Uuden-Seelannin viinitiloista. Julkaistuista resepteistä jäi mieleen tämä herkullinen paahdettu parsakaali-pastasalaatti.

helmikuu

Helmikuussa kotiinpaluu otti hieman koville, enkä ehtinyt kokkailemaan juuri muuta kuin aloittelin Vegaanin joulukirjan työstämistä. Kirjoittelin kuitenkin blogiin tarkemmin Uuden-Seelannin vegaanisesta tarjonnasta. Ja leivoin superherkullista banaanileipää!

maaliskuu

Maaliskuussa pitenevät päivät innostivat taas kokkailemaan. Kuukauden suosikkireseptiksi nousi pääsiäistä varten leivottu vegaaninen rahkapiirakka. Keittelin myös vegaanista pho-keittoa ja tein ihanan rapeaa sipsitofua. Maaliskuussa elämässä kääntyi taas uusi sivu, kun päätin alkaa etsiä Turun Vegekaupalle uutta kauppiasta.

huhtikuu

Huhtikuussa leivoin ihania toffeekeksejä ja vapuksi minimunkkeja. Kävin Pariisissa ihan huikean hyvässä vegaanisessa leipomossa.

toukokuu

Toukokuun hittireseptiksi muodostui Baileys-moussekakku. Tein myös ihanan raikasta vesimeloni-mantelifetasalaattia ja superhyvää maapähkinä-suklaahummusta.

Kesäkuu

Kesäkuussa villinnyitte bbq-seitanpihveistä ja oreo-minttusuklaajäätelöstä. Tein myös helpon tofureseptin, jonka avulla moni on kertonut tehneensä ensimmäistä kertaa koskaan hyvänmakuista tofua.

heinäkuu

Heinäkuussa paiskin vielä hiki hatussa töitä Vegaanin joulukirjan parissa, mutta kokkailin vähän muutakin! Tein ihanaa maapähkinä-varhaiskaalisalaattia ja gazpachoa.

elokuu

Herkullinen mustikkajuustokakku oli elokuun suosituin resepti.  Postasin myös uuden version kikherneomeletista ja leivoin omenoista herkkuja kuten hasselpähkinä-omenamuffinsseja ja omenataskuja.

syyskuu

Syyskuu oli hyvä kuukausi keittiössä: joulukirja lähti painoon ja ehdin taas kokkailla kaikenlaista muutakin. Tein ihanaa lämmintä sobanuudelisalaattia ja superherkullisia mustapapu-perunanachoja. Sienisyksy lähti käyntiin valtavan hyvällä tattisadolla ja kokkailin esimerkiksi tattirisottoa.

lokakuu

Lokakuussa tapahtui kaikkea kivaa! Vegaanin joulukirja ilmestyi ja pääsin taas suunnittelemaan vegaanista menua Sushi Pandalle. Kuukauden hittireseptiksi muodostui vegaaninen juustomakaronilaatikko. Tein myös ensimmäistä kertaa elämässäni itse kimchiä ja kävin Berliinissä herkuttelemassa. Omaksi suosikikseni tässä kuussa nousi harissa-myskikurpitsakeitto, jota kokkailin syksyn mittaan monta kertaa uudelleen.

marraskuu

Marraskuussa tykästyitte harissa-linssikeittoon.  Aloin pikkuhiljaa palailemaan jouluruokien pariin ja leivoin herkullista manteli-taatelikakkua. Oli myös syytä juhlaan, sillä Chocochili täytti huimat 10 vuotta!

joulukuu

Olin lähes koko joulukuun reissussa ja kirjoittelin matkan varrelta muun muassa Melbournesta. Julkaisin blogissa pari Vegaanin joulukirjan reseptiä: porkkanalaatikon ja vegaaniset piparit ja tein tietysti perinteisen joulukoosteen. Oli erikoinen fiilis laskeutua joulun viettoon, kun oli ensimmäinen joulu kymmeneen vuoteen, kun ei tarvinnut stressata mistään. Ehdin itse tehdä jouluruokaakin tänä vuonna! Sama kalenteriin myös tulevina vuosina.

Entäs sitten vuonna 2019? Minulla ei oikeastaan ole aavistustakaan, mitä ensi vuonna tulee tapahtumaan ja se tuntuu nyt aika ihanalta. Ehkä pitäisi stressata siitä, että kalenterissa ei ole vielä juuri mitään sovittuja töitä mutta luotan siihen, että asiat järjestyy! En myöskään tiedä missä aion asua (ja kokkailla!) ensi vuonna, mutta sekin pieni käytännön asia toivottavasti hoituu ajallaan. Toivottavasti minulla on ensi vuonnakin mahdollisuus viettää aikaa niiden asioiden parissa, jotka tekevät minut onnelliseksi. Ruokarintamalla aion jatkaa pahasti vaiheessa olevia juurileipäkokeiluja, kehitellä täydelliset pizzantäytteet ja kahlata läpi pitkän to do -listan kokeilua odottavista resepteistä. Toivottavasti näistä syntyy mahdollisimman paljon inspiroivia ohjeita teillekin!

6 vastausta kirjoitukseen “Ruokavuosi 2018

 1. Hei Elina
  En ole vegataristi, mutta lihattoman lokakuun jälkeen jäin lihattomaksi 😬, koska ilmastonmuutos…
  Ostin joulukeittokirjasi ja se on ollut hyvä!
  Olen tehnyt seitania paristi, sieni- nyhtökaura wellingtonia ( tosi hyvä 👍),marinoituja papuja ja joulupöydässä oli mm glaseerattua tofua ja munakoisosilliä ja paahdettuja ruusukaaleja. Aika hyvin näin aloittelijalta 😂

  Hyvää uutta vuotta!
  T Katriina

  1. Ooh, mahtavaa! Ihana kuulla! :) Ihan huippua, että Vegaanin joulukirja on ollut avuksi jouluruokien kokkailussa. Mahtavaa uutta vuotta sinnekin!

 2. Kiitos sinulle monista ihanista resepteistä! Sinulta löytyy aina luottoreseptit ❤️. Kaikkea hyvää uuteen vuoteen!

 3. Kiitos taas yhdestä blogivuodesta ja hyvää uutta vuotta! Reseptien lisäksi myös matkajuttujasi on ollut mukavaa lukea. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights