Grillattu chimichurritofu

Grillattu tofu chimichurri-kastikkeella on ihanan raikas, mutta silti täyttävä kesäruoka.


Chimichurri on argentiinalainen maustekastike, joka tässä reseptissä toimittaa sekä marinadin että kastikkeen virkaa. Tofut marinoidaan ensin tässä vihreässä yrttikastikkeessa, grillataan ja lopuksi herkutellaan saman kastikkeen kanssa. Lopputuloksena on ihanan raikas grilliruoka, josta kuitenkin lähtee nälkä. Chimichurritofun kanssa voi tarjota esimerkiksi perunasalaattia ja grillattua leipää.

Olen muuten ajatellut, että voisin tänä kesänä yrittää postailla tänne blogin puolelle entistä enemmän grillausreseptejä. Olisiko niille käyttöä?

grillattu chimichurritofu

4 annosta

  • 2 pkt / á 270 g  maustamatonta tofua
  • 1 pieni ruukku korianteria
  • 1 pieni ruukku sileälehtistä persiljaa
  • 1/2 pieni ruukku oreganoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni shalottisipuli
  • 1/2 – 1 vihreä jalapeno
  • 1/2 – 1 tl suolaa
  • mustapippuri myllystä
  • 1 – 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  1. Kääräise tofut muutamaan talouspaperikerrokseen ja laita ne painon alle kuivumaan kastikkeen valmistamisen ajaksi.
  2. Poista jalapenosta siemenet. Laita kaikki chimichurrin aineet korkeareunaiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Leikkaa tofut pitkittäin neljään osaan per tofu ja pyörittele palat marinadissa. Anna maustua vähintään kahden tunnin ajan.
  3. Pujota tofut vartaisiin ja grillaa tasaisella lämmöllä.
  4. Tarjoa yli jääneen chimichurrin kanssa.

 

16 vastausta kirjoitukseen “Grillattu chimichurritofu

  1. Ihana ihana chimichurri! Kiitos. Ja kyllä, grillausresepteille on käyttöä, kun mökillä koko kesän luuhaa.

  2. Grillausohjeet on erittäin tervetulleita! Jos saa laittaa toivetta kehiin, niin myös ohjeita nuotiolla valmistettaviin ruokiin kaipaillaan.

    1. Kyllähän lähes kaikki grillireseptit, myös tämän, voi helposti paistaa myös nuotiolla hiilloksella. Eikös melkein kaikilla julkisilla tulentekopaikoillakin ole se ritilä, jonka päällä voi grillailla? :)

  3. Hei! Hiljattain löysin blogisi, vaikuttaa tosi hyvältä. Täältä kans ääni grilliruuille + semmoisille mitä pystyy tekemään mökillä (ei uunissa valmistettavat ruuat).

  4. Onko antaa vinkkejä, mitkä tofut (minkä valmistajan) sopivat parhaiten grilliin? Viime kesänä muistan kironneeni muutamasti, kun tofu oli niin murenevaista ettei se meinannut millään pysyä kasassa puhumattakaan että olisi saanut tuolla tavoin tikkuun. Vai enkö ollut vain pitänyt riittävän kauaa painon alla vai olikohan palat liian pieniä..?

    1. Mä käytän Jalotofun maustamatonta tofua aina kaikkeen. Joskus joissain paloissa on ollut joitain valmistus”virheitä”, jolloin tofu ei ole ihan tasaista joka puolelta ja leikatut palat saattaa murtua. Mutta harvemmin näin!

  5. Juu kiitos lisää grillireseptejä! <3 Ostettiin juuri eka oma grilli eikä jotenkin yhtään keksi mitä sinne laittaisi.

      1. Aivan super hyvää! Tämä oli juhannukseni maistuvin hetko! Kiitos!

  6. Moi koitin tänään reseptiä ja maukasta tuli. Varsinkin tuota chimichurri soossiahan voi käyttää melkein missä vaan, niin hyvää. Huomenna koitan sienirisottoa kanttarelleista, kai nekin sopivat. Kiitos taas kivoista resepteistä.
    T. Kaija Lahesta

  7. Kiitos reseptistä, tästä tuli erinomainen marinadisoosi! Yrtteinä käytin lehtipersiljaa ja minttua, etikan korvasin yhden limen mehulla. Olisi kiva saada vegaanisia grillireseptejä lisää :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights