Punajuuri-sobanuudelisalaatti tillikastikkeella

Kurkkua, tilliä, paahdettuja punajuuria ja sobanuudeleita. Ihan täydellinen, ja vähän erilainen kesäsalaatti on tässä!


Kirjoittelin taannoin Instagramissa siitä, että inspiraationi on ollut hieman kateissa viime kuukausina, tai oikeastaan koko alkuvuoden. Oli helpottavaa saada teiltä vertaistukea, että muutkin luovilla aloilla työskentelevät ovat toisinaan samassa tilanteessa! Ehkä sitä tosiaan pitää vain antaa itselleen vähän aikaa.

Chocochilin arkiruokaa -kirja on onneksi nyt kustantajan huomassa editoitavana. Kesäni ajattelin käyttää siihen, että kokkailen fiiliksen mukaan mitä mieli tekee, ehkä hommaan pari uutta keittokirjaa (saa suositella uusia hyviä!) ja otan rennosti. Uskon, että se into kokkaamiseen, uusien reseptien kehittelyyn, raaka-aineista innostumiseen ja valokuvaamiseen löytyy tällä metodilla!

Toissapäivänä kaivelin inspiraation toivossa kirjakaapistani Terry Hope Romeron ihanan Salad Samurai -kirjan, joka on ihan mahtava aarreaitta ruokaisille vegaanisille salaateille. Iskin silmäni kirjan Polish Summer Soba Salad -reseptiin. Muokkasin ohjetta vähän omaan keittiööni sopivammaksi ja siitä tulikin varsin mainio alkukesän salaatti. Ja mikä sitä oikeastaan on enää kesäisempää kuin kurkku, tilli ja uuden sadon punajuuret?

Punajuuri-sobanuudelisalaatti tillikastikkeella

4 annosta

salaatti

 • 500 g punajuuria
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • (1 tl kuminansiemeniä)
 • suolaa ja mustapippuria
 • 2 kevätsipulia
 • 1/2 kurkku
 • 1 tlk / 230 g isoja valkoisia papuja
 • 175 g sobanuudeleita
 • saksanpähkinöitä
 • viinisuolaheinää

tillikastike

 • 1 dl hienoksi silputtua tilliä
 • 3 rkl riisiviinietikkaa
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 2 tl sokeria
 • 1/2 tl suolaa
 • mustapippuria myllystä
 1. Laita uuni kuumenemaan (225°C). Harjaa punajuuret puhtaiksi ja paloittele ne pieniksi lohkoiksi. Laita punajuuret uunipellille leivinpaperin päälle ja sekoita joukkoon öljy, kuminansiemenet, suola ja pippuri. Paahda punajuuria 20-30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
 2. Sillä välin kun punajuuret ovat uunissa, valmista tillikastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
 3. Huuhtele ja valuta pavut. Pilko kurkku ja hienonna kevätsipuli. Sekoita pavut, kurkku ja sipulit sekä puolet tillikastikkeesta yhteen kulhossa.
 4. Valmista sobanuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja sekoita joukkoon loput tillikastikkeesta.
 5. Anna punajuurten jäähtyä hieman. Jaa sobanuudelit lautasille keoiksi, lisää punajuuret ja papu-kurkkuseos. Koristele annokset viinisuolaheinällä ja murustele päälle lopuksi saksanpähkinöitä.

Yksi vastaus kirjoitukseen “Punajuuri-sobanuudelisalaatti tillikastikkeella

 1. Heippa,

  Inspiraation ja ekspiraation kuuluukin vaihella, niinhän me hengitämmekin. Mulle paras inspiraationlähde on sun Vegaanin keittiössä -kirjasi. Kuulun ihmisryhmään, joka noudattaa tunnollisesti ohjeita, mutta pihaamme kaunistava vanha luumupuu sai minut kokeilemaan raparperimuffinssireseptiäsi luumuista. Muistathan reseptisi, johon tuli mantelijauhoja? Vaihdoin vain raparperit tuoreisiin sinisiin luumuihin, lopoutulos oli suussasulavan mehukas ja salaperäisen hapahko, manteli ja luumu olivat hyviä kamuja.

  Myös Vegaanin keittiössä -kirjan ruispuolukkapiirakkaasi olen soveltanut. Omenapiirakka on minulle syvimmän lohdun ja sielunrauhan lähde, joten kun en löytänyt vegaaniomenapiirakan reseptiä, vaihdoin vain rukiin kauraan (kauralesettä ja ryynejä muistaakseni), puolukat omeniin, ja mausteeksi jotain perinteistä kanelia ja vanilliinisokeria. Hienosti toimi! Tuota samaista piirakkareseptiäsi olen tehnyt myös mustaherukoista. Soijajugurtti juttelee kaiken kanssa.

  Ihanaa kesää ja kiitos inspiraatiosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights