Cold brew eli kylmäuutettu kahvi

Kylmäuutettu kahvi on täydellistä kesän hellepäivinä!


Rakastan kahvia. Olen valmis luopumaan monista muista asioista, mutta hyvästä kahvista en halua tinkiä. Olen kyllä ekologisista syistä koittanut vähän vähentää kahvin juontia, vaikka toki muutenkin panostan enemmän laatuun kuin määrään. Keittelen useimmiten kahvini kotona mutteripannulla, mutta nyt laitoin taas pitkästä aikaa kylmäuutetun kahvin tekeytymään loppuviikon helteitä silmällä pitäen.

Cold brew eli kylmäuutettu kahvi valmistetaan nimensä mukaisesti uuttamalla kahvi kylmään veteen. Kahvista ei tule kylmäuuttomenetelmällä kitkerään, joten lopputuloksena on pehmeän makuinen kahvi, joka sopii loistavasti kylmänä juotavaksi. Kahvin valintaan kannattaa silti kiinnittää huomiota: suosittelen tummapaahtoista, matalahappoista kahvia ja jos mahdollista, jauha pavut itse juuri ennen kahvin valmistamista.

Teen oman kylmäuutetun kahvini french press -keittimessä, mutta periaatteessa kahvin voi hauduttaa vaikka kannussa ja suodattaa sen sitten esimerkiksi suodatinpaperin läpi toiseen kannuun.

Cold brew eli kylmäuutettu kahvi

  • 1 1/2 dl tummapaahtoista kahvia jauhettuna
  • 8 dl kylmää vettä
  1. Mittaa ainekset french pressiin ja anna tekeytyä huoneenlämmössä noin 18 tuntia.
  2. Suodata kahvi ja siirrä se jääkaappiin viilenemään. Voit halutessasi pakastaa osan kahvista jääpaloiksi.
  3. Tarjoa kylmä kahvi sellaisenaan tai haluamasi kasvimaidon kanssa.

 

3 vastausta kirjoitukseen “Cold brew eli kylmäuutettu kahvi

  1. Nyt kylmä itsetehty kahvi maistuu todella ihanalta. Ensimmäisen kannun join ihan janoon, mutta nautinto sekin. En ole aikaisemmin ymmärtänyt, että Cold brew on se oikea Tapa valmistaa jäälatte ja se on niin helppoa.

  2. Kokeilin tuota, 100 g vastajauhettua arabicaa, 7 dl vettä ja noin 18 tuntia jääkaapissa tekeytymässä pressopannussa. Tuli ihan hyvää, mutta aivan liian laihaa minun makuuni. Pitää jatkaa oikean suhteen hakua ja hommata sifoni ja testata miten onnistuu nitrokahvin teko.

    1. Oliko sulla minkälainen paahtoaste niissä pavuissa? Mä käytän espressopapuja tai muita hyvin tummapaahtoisia papuja. Siitä, ja papujen jauhatuskarkeudesta riippuu, kuinka vahvaa kahvista tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights