Raparperibostonkakku

Raparperihillolla ja mantelimassalla täytetty vegaaninen bostonkakku. 

Bostonkakku on yksi suosikkileivonnaisistani. Ja tähän aikaan vuodesta se on erityisen ihanaa raparperitäytteellä! Itse tehty raparperihillo ja mantelimassa on ihana yhdistelmä pullan täytteeksi. Lisäksi tarvitaan vain vähän kanelia.

Voit käyttää pullataikina nesteenä myös esimerkiksi kauramaitoa, mutta oma suosikkini on kookosmaito, josta tulee ihanan pehmeät pullat.

Raparperibostonkakku

Raparperihillo

  • 500 g raparperia
  • 1/4 dl vettä
  • 250 g hillosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Pullataikina

  • 2 1/2 dl kookosmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 6-8 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl rypsiöljyä

Täyte

  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • kanelia
  • 1/2 annos raparperihilloa
  • 150 g mantelimassaa
  1. Valmista ensin raparperihillo (mieluiten edellisenä päivänä). Pilko raparperit. Laita kaikki aineet kattilaan ja keittele 10-15 minuuttia. Anna hillon jäähtyä hyvin ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
  2. Liuota hiiva lämpimään kookosmaitoon. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen. Lisää öljy ja alusta taikinaksi. Vaivaa noin viisi minuuttia.
  3. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Kauli taikina suorakulmion muotoiseksi levyksi. Voitele levy rypsiöljyllä ja ripottele päälle kanelia. Levitä pullalevylle raparperihilloa ja murustele mantelimassa hillon päälle. Kääri pulla pitkittäin rullaksi ja leikkaa paloiksi.
  5. Voitele irtopohjavuoka (26 cm) rypsiöljyllä ja nosta pullat vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Anna kohota vielä puolisen tuntia.
  6. Paista kakkua (175°C) uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Vinkki! Jos haluat, voit koristella kakun vielä sulatetulla vegaanisella valkosuklaalla (esim. iChoc).

Säilö yli jäänyt raparperihillo jääkaappiin ja käytä esimerkiksi puuron joukossa tai pannukakkujen kanssa.

 

14 vastausta kirjoitukseen “Raparperibostonkakku

  1. Oi ihanaa! Pakko testata! Voiskohan mantelimassan korvata pähkinärouheella tai -voilla, jos on mantelille allerginen?

  2. Ihana pullakakku! Olen nyt pari kertaa paistanut pullaa ja ”voidellut” pullat vedellä munan sijaan ennen uuniin laittoa. Se ei oikein toimi ja pinta kuivahtaa jo ennen kuin pulla sisältä kypsyy. Millähän voisi voidella jotta pintakin olisi mehevä?

    1. Mä voitelen tavalliset pullat yleensä siirappi-vesiseoksella, mutta koska bostonkakku on uunissa tavallisia pullia paljon kauemmin, pinta palaa herkästi. Olen kokeillut eri versioita voitelemiseen, mutta en ole kokenut sitä tarpeelliseksi tässä kakkumuodossa, etenkin kun täytekin yleensä vähän kuplii kakun pinnalle.

      Kamomillan konditoriasta löytyy kattava tietopaketti pullien voitelusta: https://www.kamomillankonditoria.com/2011/02/pullan-voiteleminen.html

  3. Annina, ainakin Alpro-soijarahkalla tai agar-hyytelöllä voi voidella pullan, ja lopputuloksesta tulee hyvä ja mehevä!

  4. Löytyispä tällaista herkkua kahviloista :)

    Tämä ei suoranaisesti liity (vegaani) ruokavalioon, mutta voisitko joskus kirjoittaa sun hiuksista ja kuinka saat ne näyttämään niin kauniilta ja hyvinvoivilta?

    1. Ehkäpä voit vinkata sun suosikkikahvilalle, jos vaikka tarttuisivat ideaan? :)

      Kiitos postaustoiveesta! Yritän pysytellä täällä pääosin aiheessa eli ruoassa (ja vähän (ruoka)matkailussa), mutta ehkäpä voisin tarttua tähän aiheeseen joskus Instassa!

  5. Ihana ohje! Tuli niin hyvää että haluaisin leipoa tätä vauvan nimijuhliin ja mietin voisiko tämän tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä tai jopa pakkaseen hyvissä ajoin?

    1. Jee, kiva kuulla että onnistui! Pulla kuivuu aika nopeasti, mutta pakastettuna säilyy kyllä tuoreena. Jos siis leivot etukäteen, suosittelen pakastamista :)

  6. Mitä sillä 1/2 hillolla tehdään, koska täytteessä mainitaan, että 1/2 raparperihillosta?

    1. Säilötään jääkaappiin myöhempää käyttöä varten! Mutta kiitos tarkennuksesta, tarkennan tämän ohjeeseen.

      1. Kiitos Elina!

        Kokeilin tätä reseptiä eilen ja se syötiin ennätysajassa eli tosi hyvää oli! Jätin kylläkin mantelimassan pois, koska unohdin ostaa sitä eikä manteleitakaan ollut kotosalla. Tuli siis ihan herkullinen ilman manteleitakin.

        1. Kiva kuulla, että maistui! Kannattaa testata sen mantelimassan kanssa myös, se on tähän piste i:n päälle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights