3 raaka-aineen valkosuklaa-maapähkinävaahto

Superhelppo jälkkäri pääsiäispöytään.


Makea valkosuklaa, tuhti maapähkinä ja raikkaan kirpeät vadelmat ja passionhedelmä on täydellinen yhdistelmä. Ja mikä parasta, tämän jälkkärin kokoamiseen ei mene varttia kauempaa. Vaahdon koostumus muuttuu hieman jääkaapissa, mutta jos haluat, tämän voi valmistaa myös edellisenä päivänä valmiiksi. Lisää marjat ja hedelmät vaahdon päälle vasta juuri ennen tarjoilua.

Valkosuklaa-maapähkinävaahto

4 annosta

Vaahto

 • 80 g vegaanista valkosuklaata (iChoc)
 • 1 1/2 dl kauravispiä
 • 2 rkl maapähkinävoita

Koristeluun

 • 250 g vadelmia
 • 2 passionhedelmää
 • mintunlehtiä
 1. Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa.
 2. Vispaa kauravispi sähkövatkaimella vaahdoksi. Valuta suklaa joukkoon ja vispaa sekaisin. Lisää vielä maapähkinävoi ja vispaa se joukkoon.
 3. Lusikoi vaahto laseihin tai pieniin purkkeihin. Koristele vadelmilla, passionhedelmällä ja mintunlehdillä.

Vinkki!  Makeuttamaton, suolaton maapähkinävoi on tähän parasta. Hyvä löytyy esimerkiksi Amonalta. Vegaanista valkosuklaata ei löydy ihan joka kaupasta, mutta varmimmin sitä voi bongailla isoista marketeista ja ekokaupoista. Netistä sitä voi tilata esimerkiksi Vegekaupasta.

6 vastausta kirjoitukseen “3 raaka-aineen valkosuklaa-maapähkinävaahto

 1. Tulisiko mieleesi mitkä muut hedelmät/marjat voisivat toimia hyvänä yhdistelmänä vaahdon kanssa? Happamat hedelmät ovat hieman haastavia.

  1. Passionhedelmän voi toki halutessaan jättää tästä pois, vaahto on oikein hyvää myös pelkkien vadelmien kanssa! Myös pensasmustikat toimii.

 2. Hei! Kaupasta oli passionhedelmät loppu. Millähän ne voisi korvata? Minusta kuulosti niin hyvältä yhdistelmältä tuo vadelma ja passionhedelmä. Passionissa on kirpakkuutta makean valkosuklaamoussen vastapainoksi. Voisikohan tähän raastaa sitruunankuorta? Ja millä marjoilla/hedelmillä saisi kirpakkuutta? Kiitos.

  1. Pahoittelut, että en vastannut aikaisemmin! Huomasin kommenttisi vasta nyt.

   Sitruunaa en välttämättä laittaisi tuon vaahdon joukkoon, mutta toki sitä voi pinnalle vähän raastaa. Marjoissakin on kyllä minusta ihan tarvittavaa raikkautta tähän, pelkät vadelmatkin toimii ihan mainiosti!

 3. Pitäisikö vegaanisen valkosuklaan sulaa niinkuin (vegaanisen) tummasuklaan? Mulla oli iChocia ja se vain lämpeni ja mureni eikä sulanut. Levy oli jo ”hieman” vanha niin luulen että se on syy, mut halusin nyt kysyä kuitenkin ennen kuin kokeilen uudestaan.

  1. Joo, kyllä se sulaa! Sehän on käytännössä pelkkää rasvaa ja sokeria, joten kyllä sen pitäisi ”vanhanakin” sulaa yhtä lailla. Valkosuklaa tosin palaa paljon herkemmin kuin tavallinen suklaa, joten sen sulattamisessa pitää olla tosi varovainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights