Korealainen kanaton kulho

Kaupallinen yhteistyö LikeMeat | Vegaanisia wingsejä, herkullista korelaista kastiketta ja muita herkkuja kulhossa. Nam!


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä LikeMeatin kanssa.

Kulhoruoat saattavat kuulostaa monen eri työvaiheen vuoksi monimutkaiselta, mutta tämäkin supermaukas korealaishenkinen kulho on todella helppo valmistaa! Kulhoruoat ovat myös meal preppaajaan unelmaruokaa: tässäkin ohjeessa lehtikaalisipsit, paahdetut bataatit ja kastikkeen voi hyvin valmistaa jo monta päivää etukäteen.

Tämän ruoan herkullisinta osastoa näyttelee LikeMeatin uudet vegaaniset wingsit! Ne valmistuu helposti uunissa tai vaihtoehtoisesti pannulla, jos haluat vielä rapsakamman lopputuloksen. Nämä soijapohjaiset wingsit maistuvat erilaisten dippien kanssa ja sopivat ihan täydellisesti myös tällaisiin kulhoruokiin. Tykkään tosi paljon näiden kanamaisesta koostumuksesta ja mausta! LikeMeatin valikoimissa on monia muitakin superhyviä tuotteita, joista olen aikaisemmin tehnyt mm. kanatonta keittoa ja vegegyrosta. Tuotteita löytyy K- ja S-kauppojen valikoimista.

korealainen kanaton kulho

neljälle

Lehtikaalisipsit

 • 100 g (violettia) lehtikaalia
 • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä tai rypsiöljyä
 • suolaa

Kulhoon

 • 400 g bataattia
 • öljyä ja suolaa
 • 2 pkt / á 180 g LikeMeat vegewingsejä
 • 1 avokado
 • pätkä kurkkua
 • tuoretta korianteria
 • ruohosipulia
 • seesaminsiemeniä

Riisi

 • 4 dl sushi- tai puuroriisiä
 • 5 dl vettä
 • ¾ dl riisiviinietikkaa
 • 3 rkl sokeria
 • 1 ½ tl suolaa

Kastike

 • 2 rkl gochujang-chilitahnaa
 • 3 ½ rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta
 • 1 rkl raastettua inkivääriä
 • 2 isoa valkosipulinkynttä raastettuna
 • 2 rkl riisiviinietikkaa
 • 2 rkl sokeria
 • 1 rkl seesamiöljyä
 1. Valmista ensin lehtikaalisipsit. Kuumenna uuni (175°C). Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa ne huolellisesti keittiöpyyhkeellä. Revi lehdet suupaloiksi ja poista kova lehtiruoti. Sekoita uunipellillä leivinpaperin päällä lehtikaalien joukkoon öljy ja suola. Levitä lehdet yhteen kerrokseen ja paahda uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita. Varo polttamasta lehtiä!
 2. Sillä välin kun lehtikaalit ovat uunissa, valmistele bataatti. Harjaa bataatti puhtaaksi juuresharjalla ja pilko se suupaloiksi. Pyörittele bataattipalat öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 225°C uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes bataatti on pehmeää ja saanut kauniin värin pintaansa.
 3. Valmista riisi sillä aikaa, kun bataatit paahtuvat. Huuhtele riisi ensin lävikössä, kunnes vesi on kirkasta. Lisää sitten kattilaan vesi ja huuhdeltu riisi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana. Ota kattila pois liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla vielä 10-15 minuuttia. Sekoita sillä aikaa yhteen etikka, sokeri ja suola. Sekoita seos riisin joukkoon.
 4. Paista wingsit pannulla kauniin värisiksi.
 5. Sekoita kastikkeen aineet yhteen. Leikkaa avokado ja kurkku viipaleiksi ja silppua ruohosipuli.
 6. Kokoa kulhot. Lisää pohjalle riisi ja kokoa päälle kasvikset ja yrtit. Dippaa wingsit kastikkeessa ja lisää ne kulhoon. Viimeistele yrteillä ja seesaminsiemenillä.

2 vastausta kirjoitukseen “Korealainen kanaton kulho

 1. Herkulliselta vaikuttaa! Pitää kokeilla.

  Jos tiedossa, haluaisin tietää mitkä ovat nuo hienot astiat?

  1. Toivottavasti maistuu jos päädyt testaamaan! <3

   Nuo kulhot olen tuonut joskus vuosia sitten mukanani Amsterdamista, Raw Materials -nimisestä kaupasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights