Amerikkalaiset pannukakut

Olen aina ollut aamuihmisiä ja erityisesti sunnuntaiaamut on parhaita hetkiä viikossa. Arkiaamuina syön aamupalaksi yleensä leipää tai mysliä ja soijajogurttia, mutta vapaapäivinä voi vähän puuhastella aamupalansa eteen. Pannukakkujen tekeminen ei ole vaikeaa ja ne onnistuvat hyvin vaikka silmät puoliummessa. Amerikkalaiset pannukakut maistuvat parhailta vaahterasiirapin ja tuoreiden marjojen kera. Minulla ei tosin tällä kertaa ollut kotona sen kummemmin vaahterasiirappia kuin marjojakaan, joten tavallinen siirappi toimitti makeuttajan virkaa. Tavallinen siirappi näyttää kyllä kuvissakin paremmalta, koska se ei vaahterasiirapin tavoin valahda sekunnissa lautaselle.


Paistoin pannukakut tavallisella teflonpaistinpannulla, mutta jos olet epävarma paistamisen kanssa, käytä lettupannua, jolloin taikina ei leviä pannulle miten sattuu. Käytitpä sitten lettupannua tai tavallista paistinpannua, tulee teflonpinnoitteella joka tapauksessa paras lopputulos. Helpointa on sekoittaa taikina nokallisessa mittakannussa, josta taikina on helppo kaataa suoraan pannulle.

 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 0,5 tl soodaa
 • 0,5 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl sokeria
 • 0,5 tl vaniljasokeria
 • 3,25 dl soijamaitoa
 • 1 rkl rypsiöljyä + öljyä paistamiseen
 1. Sekoita kuivat aineet. Lisää soijamaito ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan vetäytyä kymmenisen minuuttia.
 2. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljyä n. 1/4 teelusikallista ja kaada pannulle sopiva määrä taikinaa. Paista keskilämmöllä, kunnes pinta alkaa hyytyä, käännä ja paista vielä hetki.
 3. Kasaa pannukakut keoksi lautaselle, jotta ne pitävät toisensa lämpiminä. Tarjoa heti.

19 vastausta kirjoitukseen “Amerikkalaiset pannukakut

 1. Aamut ovat hienoa aikaa. Itse en kyllä jaksa kokkailla aamuisin, tulee vain nautittua rauhallisuudesta.

  Vihje sekoittaa aineet nokallisessa mittakannussa on hyvä. Sujuu se paistaminen huomattavasti siistimmin.

  Onnea ja menestystä tälle uudelle vuodelle.

 2. Itsekin olen aamuihminen,ja viikonloppuna sitten on kivempi kokkailla vähän aamullakin. Kaunis pannarikasa tuossa kuvassa :-)

 3. Kiva, että kävit blogissani kommentoimassa. Tämä sinun blogisi on aivan mahtava, täynnä ihania kuvia ja reseptejä… :) Amerikkalaisia pannukakkuja täytyisikin joskus itse kokeilla. Nyt kun löysin tieni tänne, niin linkitys lienee ok?

 4. oi, aamiaispannarit on niin hyviä. saatiin joululahjaksi sopivan pieni pannukin niiden paistamiseen. itse tykkään syödä näitä sitruunamehun ja sokerin kanssa, mut on vaahterasiirappikin ihanaa. :)

 5. Katri, täytyy sanoa, että ei ole tullut mielenkään syödä pancakesejä sitruunamehun ja sokerin kanssa, mutta se kuulostaa kieltämättä tosi houkuttelevalta! Täytynee testata ensi kerralla.

 6. Näistä tuli ihan äärettömän hyviä! Olen itse asunut Kanadassa ja nämä oli juuri sellaisia pannukakkuja mitä siellä tuli syötyä.:)

 7. Moi, oli muuten iha helevetin hyviä kakkusia, lisäsin siihen omaa kastiketta päälle.

 8. Tuleeko tästä ohjeesta tuon verran pannukakkuja, kuin tuossa kuvassa? Hurahdin amerikkalaisiin pannukakkuihin muutamavuosi siten, mutta nyt vegeversiolla pitäisi mennä. Helppo ne on tosiaan tehdä, en usko että tässäkään paistossa mitään erikoista. Yksin asuvana kun vaan en viitsisi yrittää ahtaa väkisin mahaan yli kymmentä pannukakkua :P

 9. Nappa, sori että vastaus on vähän viipynyt!
  Tämän postaamisesta on niin kauan aikaa, että en enää millään muista, mutta kuitenkin isompi annos tästä tulee kuin mitä yksi henkilö saa kiskottua napaansa :)

 10. Tätä ohjetta on pakko kehua, nää pannarit on nykyään meillä säännöllinen viikonloppurutiini. :) Itse oon lisännyt taikinaan lisäksi pari raastettua omenaa tai joskus mustikoita, tulee ihan huippuhyviä!

 11. Testasin reseptiäsi ja hyviä olivat! Kun seuraavan kerran teen, niin taidan lisätä sekoitetut kuivat aineet vähän kerrallaan soijamaitoon, niin taikina ei paakkuunnu niin helposti. Kiitos loistoblogista :)

 12. Kiitos loistavasta vegaanisesta amerikkalainen pannukakku reseptistä. Pysyy hyvin kasassa ja on yllättävän helppo paistaa ja kääntää. Tästä reseptistä saa myös todella onnistuneita pinaattilettuja jättämällä sokerit pois ja lisäämällä suolaa ja pinaattia/nokkosta. Kiitos

 13. Hei
  Hienosti onnistui ja helppoa oli! Tein taikinan nokallisessa astiassa, josta oli kätevä kaataa pannulle.

  Nami ja kiitos!

 14. Tervehdys,
  Loistava ohje – kiitos!
  Käytin kaurajuomaa soijamaidon tilalla ja toimi yhtä hyvin.

 15. Tämä on tosi ihana resepti 😍. Kiitos Elina. Olemme tehneet näitä vegaanisia amerikkalaisia pannukakkuja tällä ohjeella jo monta kertaa. Muutenkin pidämme blogistasi paljon. Siitä on iloa ja apua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights