Kookosparsakaali

En kyllästy koskaan kookoksen ja limen yhdistelmään! Kyseinen kombo toimii aina niin makeissa kuin suolaisissakin ruuissa. Kookosparsakaali on ihana lisuke esimerkiksi paneroiduille soijaleikkeille, seitanpihveille tai kasvispyöryköille.


4 annosta

 • 300 g parsakaalinnuppuja
 • 300 g (kevyt)kookosmaitoa
 • 1 limen raastettu kuori ja mehu
 • 0,5 tl suolaa
 • mustapippuria
 1. Sekoita keskenään kookosmaito, limen kuori ja mehu ja mausteet.
 2. Kokoa parsakaalit pieniin annosvuokiin ja kaada päälle kookosmaitoseos.
 3. Paista vuokia 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jos parsakaalit eivät peity kokonaan kookosmaidon alle, kääntele niitä muutaman kerran paistamisen aikana. Parsakaalit saavat jäädä aavistuksen rapeiksi.

7 vastausta kirjoitukseen “Kookosparsakaali

 1. onpa jnnä yhdistemä . tätä voisi kokeilla, kenties meidän perheen parsakaalikammoisetkin voisi innostua…

 2. Mä taidan kokeilla suoraa kookoskermalla (että se siitä unelmakevyestä) mut kuulostaa hyvältä :) Just tällasia tarkotin kun toivoin uusia ideoita! Kiitos.

 3. Kookos ja lime on munkin suosikkiyhdistelmiä!Tuota pitää kokeilla, mä olen usein laittanut parsakaalia kookosmaito+thaicurrytahnalla , mikä myös on hyvää, mutta tuo sun ideasi toisi kivasti vaihtelua:-)

 4. Mun makuelimiin tää iski, mut ei positiivisella tavalla. Mut eipä ihmekään kun on näin erikoinen makuyhdistelmä, varmasti jakaa mielipiteitä. Testasin myös peruna-linssivuokaa ja siitä tuli hyvää, ensimmäinen linssikokeilu tältä sekasyöjältä :)

 5. redshift, ei tässä makuyhdistelmässä mun mielestä ole mitään erikoista – melkein mitkä tahansa kasvikset sopii loistavasti kookoksen kanssa :) Eri asia on tietysti, jos ei pidä kookoksesta ylipäätään.

 6. Puolisoni, joka ei siis pidä kookoksesta oikein missään, kehui tämän ”lientä” oikein erinomaiseksi ja otti oikein lisää, mikä on oloissamme harvinaista. :)
  Hyvää siis tuli, vaikka vähän sovelsin. Tähän tirautin limestä vain mehun ja kuoren laitoin kikherne-tofupihveihin. Nekin olivat menestys! Ensimmäinen kerta kun onnistun tekemään tuollaisia mössöpihvejä ilman, että hajoavat atomeiksi viimeistään pannulla. Ja nam. Kiitos tästä blogista. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights