Kesäpäivän chillisalaatti

En kuulu niihin ihmisiin, joiden ruokahalu on kateissa helteellä. Ajattelin kuitenkin aloittaa uuden viikon vähän terveellisemmin, koska viikonloppu meni Tuska-festareilla lähinnä nestemäistä ravintoa nauttiessa ja eilinenkin ruokalista koostui pizzasta ja cupcakeista.

chillisalaatti

Salaatin ei ole aina pakko olla sitä kurkku-tomaatti-paprika -osastoa, vaan kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti erilaisia hedelmiä. Mansikat, avokado, appelsiini, viikunat ja päärynä toimivat loistavasti suolaisten juttujen kanssa. Hedelmäinen salaatinkastike kruunaa koko homman.

Tofun voi mainiosti korvata esimerkiksi cashewpähkinöillä.

MANSIKKA-TOFU-AVOKADOSALAATTI

 • tammenlehtisalaattia
 • villirucolaa
 • mansikoita
 • avokadoa
 • tofua +soijakastiketta & oliiviöljyä

Kastike:

 • 0,5 prk mangososetta
 • oliiviöljyä
 • 1 limen mehu
 • 0,5 tl balsamicoa
 • vettä
 • suolaa
 1. Revi salaatit ja leikkaa mansikat ja avokado sopiviksi suupaloiksi. Kuutio tofu ja paista se oliiviöljyssä kullanruskeaksi. Mausta soijakastikkeella.
 2. Soseuta kastikkeen aineet sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi.
 3. Kokoa ainekset lautaselle ja pirskottele päälle kastiketta.

3 vastausta kirjoitukseen “Kesäpäivän chillisalaatti

 1. Samaa mieltä siitä, että hedelmät ja marjat salaateissa nostavat ne gourmet-tasolle. Herkullinen ohje.

 2. Okriina, hedelmiä pitäisi käyttää ruuanlaitossa muutenkin enemmän! Olen muuten kerran syönyt sämpylän välissä päärynää. Ei olisi kyllä itselle tullut mielenkään, mutta se toimi siellä ihan loistavasti.

 3. Helppo ohje, ja tuloksena herkullinen salaatti, kiitos! Taisi olla ensimmäinen kerta, kun ikinä ostin ja käytin avokadoa mihinkään. Tätä tulee varmaan tänä kesänä tehtyä enemmänkin, kunhan mansikoiden hinta tulee hieman alaspäin..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights