Kikherne-majoneesisalaatti

Tämä salaatti toimii ihan loistavasti leipien välissä, mutta miksei myös esimerkiksi grilliruuan lisukkeeksi. Itse ajattelin testata tämän juhannuksena grilliherkkujen kera!

kikhernesalaatti

Olen ollut pitkään siinä uskossa, että en oikein pidä majoneesista. Ajalta, jolloin vielä söin kanamunaa, on edelleen mielessä majoneesi, joka maistuu liian rasvaiselta ja liimaantuu kitalakeen. Useimmista vegaanisista majoneeseista taas on jäänyt mielikuva, että ne joko maistuvat jauhoisilta tai niissä on muuten vain jokin omituinen sivumaku. Tässä kävi nyt kuin merilevän kanssa, eli tänään majoneesi ei maistunut yhtään pahalta!

Käytin tällä kertaa X-tra kevytmajoneesia, joka ainakin muistikuvien perusteella oli parempaa kuin Kavlin rasvaton majoneesi (omituinen sivumaku) tai ekokaupoissa myytävät Plamilin majoneesit (jauhoinen koostumus).

KIKHERNE-MAJONEESISALAATTI

Ohjeesta riittänee 2-3 reilun kokoiselle leivälle

 • 1 tlk kikherneitä
 • 1 dl majoneesia
 • 1 tl sitruunamehua
 • 1 rkl kapriksia
 • pätkä kevätsipulin varsia
 • mustapippuria
 1. Huuhtele ja valuta kikherneet ja murskaa ne esim. haarukalla tai perunasurvimella.
 2. Silppua kaprikset ja kevätsipulin varret. Sekoita kaikki aineet yhteen.

P.S. Salaatti sopisi luultavasti myös uuniperunoiden täytteeksi!

18 vastausta kirjoitukseen “Kikherne-majoneesisalaatti

 1. Hanna, hamstrasin jo muutaman paketin vegemakkaroita Ruohonjuuresta ja ajattelin lisäksi tehdä jerk seitania valmiiksi mukaan. Se viimekertainen seitan ei ollut niin hyvää kuin se voi parhaimmillaan olla, kun oli vähän raaka-ainepulaa. Jos tulee jotain muuta mieleen mitä pitäisi ottaa mukaan, niin kerro ihmeessä :)

 2. Soijamaidosta itse tehty majoneesi on miedon makuista. Mua ainakin majoneesissa haittaa, jos joku, niin liika etikkaisuus. Itse tehtyynhän ei ole pakko laittaa paljoa etikkaa.

 3. Esteria, hyvä kun muistutit asiasta! Oon kyllä ollut tietoinen, että majoneesia voi tehdä helposti itsekin, mutta ei ole tullut kokeiltua.

 4. Kavlin majoneesit ja muutkin tuotteet on muuten aivan järjettömän pahoja, aina joku kammottava sivumaku.

 5. jams, hyvä tietää, ettei toi ole vain mun korvien välissä :) Pysyttelen siis jatkossakin kaukana Kavlista.

 6. Olen aina ajatellut, että sekä Kavli että x-tra sisältävät jotain eläinperäisiä ainesosia. Täytyypä tarkistaa käsityksiäni.

 7. Okriina, varmaan useimmat noiden merkkien majoneesit sisältääkin kananamunaa, mutta Kavlin rasvaton ja X-tran kevyt on vegaanisia.

 8. Oooooh could I persue you to write in English as well? Your receipes just look so good but unfortunately I can’t read Finnish… I think you would do a lot of good to the world by publishing in English…. Keep up the good work!

 9. Anne Marijin, Thanks for your comment! I’ve been working on the English version, and as soon as I have some spare time it’ll be here! That may take a while, though…

 10. Kuulostaa aivan ihanalta leivän välissä ja varmasti pääruuan sivussa,mutta jäi mietityttämään nuo kaprikset,itse en voi niitä sietää ja mietin että mikäköhän kävisi niiden tilalle,oliivit?
  Mutta pitää vielä sanoa että olen ihan koukussa blogiisi,tulee joka päivä kurkattua että oisko jotain uutta :)

 11. Iggy, no ei kaprikset välttämättömiä ole, ne vaan tuo sellaista kivaa happamuutta tohon. Oliiveja en ehkä laittaisi tilalle. Suosittelen kuitenkin, että opettelet vaan syömään niitä ;)
  Kiva kuulla, että tykkäät Chocochilistä! Päivitystahti ei ikävä kyllä ihan oo jokapäiväistä, koska töissäkin täytyy käydä, vaikka jäisin kyllä mielelläni kotiin kokopäiväiseksi ruokabloggaajaksi.

 12. Kira, kiitos :)
  Ymmärrän kyllä ruotsia joten kuten – ehkä sitä voisi ryhtyä elvyttämään ruostunutta kielitaitoa lukemalla ruotsinkielisiä ruokablogeja! Kiitos linkkivinkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights