Herkkusieni-kesäkurpitsaruudut

Vegekauppaan oli tullut alkuviikosta (Suomessa) uutta Teese -soijajuustoa. Teesen luvataan sulavan ja venyvän, joten pakkohan sitä oli testata!


Syön soijajuustoja aika harvoin muuten kuin pizzan päällä. Suomessa on jo muutamia vuosia myyty Cheezlyn soijajuustoja, joihin olen ollut ihan tyytyväinen. Cheezly Mozzarella sulaa hyvin uunissa ja toimii pizzan päällä niin kuin pitääkin. Nyt Vegetukusta saa tosiaan myös näitä Teesen juustoja, mutta ainakaan tästä testaamastani Cheddarista ei vielä ollut Cheezlyn korvaajaksi. Teese Cheddarin koostumus oli kyllä hyvä (joskaan ei niin venyvä kuin lehmänmaitojuustolla), mutta maku oli vähän etikkainen. Jo pakettia avatessani kiinnitin huomiota tuotteen pistävän etikkaiseen ominaistuoksuun, joka maistui läpi vielä uunikäsittelyn jälkeenkin. Teese Mozzarella vaikuttaa paremmalta pizzajuustolta, mutta sitä ei juuri nyt ollut Vegetukussa. The Post Punk Kitchenissä onkin näköjään laitettu pizzojen päälle Cheezlyn ja Teesen sekoitusta – veikkaanpa, että siinä on aika killeri yhdistelmä!

Teeset on kyllä siitä mainioita, että ne säilyvät huoneenlämmössä. Hienoa on sekin, että Teeseissä käytetty soija on luomua.  Toivottavasti niitä on siis tulossa myös Vegetukun verkkokauppaan, niin muutkin kuin turkulaiset pääsevät maistelemaan!

Herkkusieni-kesäkurpitsaruudut

 • 1 pkt lehtitaikinaa
 • vegaanista punaista pestoa
 • kesäkurpitsaa
 • herkkusieniä*
 • Teeseä tai Cheezlyä
 • tuoretta basilikaa
 1. Sulata lehtitaikina ja leikkaa se neliöiksi.
 2. Levitä noin 0,5 tl pestoa jokaisen neliön päälle, mutta jätä reunat tyhjiksi.
 3. Viipaloi kesäkurpitsa ja sienet ja levitä ne neliöiden päälle.
 4. Raasta päälle soijajuusto ja paista ruutuja 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
 5. Koristele tuoreella basilikalla.

* Jos pääset sienimetsälle, laita toki herkkusienten tilalle vaikkapa kevyesti paistettuja tatteja.

3 vastausta kirjoitukseen “Herkkusieni-kesäkurpitsaruudut

 1. Mitä vegejuustoa suosittelisit tämän päivän valikoimista? :) 2011 oli varmaan aika paljon vähemmän vaihtoehtoja! Tähän mennessä Porlammin vege plus on ollut oma suosikki ainakin pizzoissa, toimisikohan tässäkin?

  1. Hahah, en muistanutkaan että täällä on tällainenkin resepti! Porlammin Vege plus olisi varmaan myös mun valinta tähän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights