Välipalaideoita

Kaipasitko vegaanisia, kevyehköjä välipalavinkkejä? Listasin ideoita sekä mukana kuljetettaviin että kotona syötäviin välipaloihin.

valipalat1

Helposti mukana kulkevat:

 • pähkinät tai siemenet ja hedelmät
 • vegaaniset proteiinipatukat
 • proteiinikeksit
 • savutofulla ja hummuksella täytetty ruisleipä (säilyy hyvänä useita tunteja)
 • smoothiet termospullossa
 • paahdetut ja maustetut kikherneet

Helpoiten kotona syötävät (tai muuten jääkaapissa säilytettävät):

 • hummus ja porkkanatikut
 • paputahna ja raaka kukkakaali
 • omenalohkot ja maapähkinävoi
 • maustamaton soijajogurtti, proteiinijauhe ja marjat
 • tuorepuuro (proteiinijauhelisällä)
 • omenainen chiajogurtti

Muita vinkkejä:

 • Jos olen itse liikenteessä ja eväät ovat jääneet kotiin, käyn useimmiten hakemassa kaupasta purkillisen hummusta ja pussillisen naposteluporkkanoita. Jos niitä ei ole tarjolla, pähkinöitä ja hedelmiä ainakin saa joka kaupasta!
 • Työpaikalle otan välipalaksi usein mukaan kauramaitoon tehtyä tuorepuuroa, johon sekoitan suklaan makuista proteiinijauhetta (sunwarrior) ja marjoja
 • Pienen kylmälaukun hankinta ei ole huono vaihtoehto, jos vietät usein pitkiä aikoja reissussa ilman kylmäsäilytysmahdollisuutta

Onko teillä muita hyviä välipalavinkkejä jaettavaksi?

7 vastausta kirjoitukseen “Välipalaideoita

 1. Mun lemppari tällä hetkellä on banaani tai omena Urtekramin tahinilla :) itse kun en niin välitä maapähkinävoista, on jotenkin liian raskasta vaikka en tiedä onko toi tahini sen ”kevyempää”, mutta ainakin maistuu terveellisemmältä.

  1. Tahinissa ei kylläkään ole kaloreita yhtään vähempää kuin maapähkinävoissa, mutta on siinä ainakin enemmän kalsiumia. Maapähkinävoi on juuri sen takia niin hyvää, että se ei maistu terveelliseltä ;)

 2. Olen myös miettinyt vegaanisia välipalaideoita. Olen ruokakaupassa töissä, ja joskus kun eväät jäävät kotiin tai tauolla iskee nälkä, täytyisi nopeasti löytää kaupasta jotain pientä syötävää. Tuntuu tosi vaikealta tehtävältä! Suurin osa, tai varmaan kaikki, helposti syötävistä välipaloista, esim. valmispaistotuotteista kuten karjalanpiirakat, sisältävät maitotuotteita tai kananmunaa. Olen päätynyt siihen, että etsin hedelmäosastolta mahdollisimman ison omenan ja rouskutan sen. :D
  Take away -välipalani vaikka kaupungilla kulkiessa on kuivatut viikunat – ne on yllättävän täyttäviä! Ravintoarvot omenoissa ja viikunoissa ei tietenkään ole mitään huippuluokkaa, joten olisi kiva löytää jotain proteiinipitoista mukana kannettavaa (muutakin kun pähkinät). Proteiinikeksi-reseptisi vaikuttaa aika hyvältä, pitää kokeilla joskus! :) Tässä postauksessa porkkanat ja hummus oli tosi hyvä vinkki, sekin päätynee testaukseen. :)

  1. Karjalanpiirakat tai muutkaan valmispaistotuotteet eivät yleensä kyllä ole mitään terveysruokaa. Se omenan rouskuttaminen on paljon fiksumpi vaihtoehto! :)

   Jos on ruokakaupan valikoimien äärellä, niin eihän siellä se välipalojen löytäminen mikään ongelma ole. Soijajogurtit, Yosat tai vaikka pikakaurapuuro (jos taukotilasta löytyy vedenkeitin) toimii hyvinä valipaloina. Mun käsitys välipalasta ei ainakaan ole mikään kaloripommi, vaan kevyehkö mahantäyte. Itse napostelen välipaloiksi usein myös ihan vaan pelkkiä kasviksia, ei huono vaihtoehto sekään.

 3. Tuossa fajitaksia syödessä tuli mieleen, että miten olis wrappi? Väliin hummusta, porkkanaraastetta, alfa alfan ituja, paahdettuja kurpitsan siemeniä.. Nälän ja maun mukaan! Helppo kääräistä aamulla kasaan eilisen päivällisen tai aamupalan tarpeista, kulkee suht kivasti mukana ja siisti syödä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights