Proteiinikeksit

Olette kyselleet kovasti vegaanisten, proteiinipitoisten välipalaideoiden perään. Erityisesti sellaisia välipaloja kysellään, joita voisi kuljettaa helposti mukana. Tässä yksi idea!

proteiinikeksit

Minulle on blogin kautta kulkeutunut kotiin kaikenlaisia erikoistuotteita, joihin en olisi välttämättä itse tarttunut kaupassa. Minusta ei ehkä ole tullut goji-marjojen tai kaakaonibsien ylintä ystävää, mutta superfoodien ja muiden erikoistuotteiden joukosta löytyy kyllä paljon sellaisiakin juttuja, joista on tullut vakiokamaa ruokakaapissani. Kookosjauhojen avulla syntyy esimerkiksi maailman parasta pullaa, lupiinijauho sopii lisukkeeksi mihin tahansa leivontaan, hamppujauhoista tulee ihania suklaakeksejä ja chian siemenistä saa aikaiseksi ehkä parhaan aamiaisen. Aikaisemmin jo sana ”superfood” sai minut näkemään punaista, mutta onneksi olen antanut periksi ennakkoluuloilleni ja kokeillut eri juttuja. Olen monesti yllättynyt aika positiivisesti!

Nämä keksit eivät ole mitään herkkukeksejä, joten jos tekee mieli jotain makeaa ilman terveyshöpinöitä, suosittelen esimerkiksi maapähkinävoi-suklaacookieita tai suklaa-makadamiakeksejä. Nämä proteiinikeksit eivät sisällä sokeria, soijaa eikä gluteenia. Keksit on makeutettu Goviosid -steviavalmisteella. Suosittelen lisäämään keksitaikinaan myös pikkuripauksen suolaa, jos käyttämäsi pähkinävoi on suolatonta.

Proteiinikeksit

noin 25 kappaletta

 • 1 dl hamppujauhoja
 • 1 dl lupiinijauhoja
 • 1 dl kookosjauhoja
 • 0,5 dl herneproteiinijauhetta
 • 0,5 dl kaakaojauhetta
 • 0,5 dl lucumaa
 • 0,5 dl mantelirouhetta
 • 0,5 dl kaakaonibsejä
 • 0,75 dl Goviosidia
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl No Eggiä + 2 rkl vettä
 • 0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
 • 1 tl vanilja-aromia
 • 170 g pähkinävoita
 • n. 1,5 dl vettä tai kasvimaitoa
 1. Sekoita kuivat aineet yhteen. 
 2. Sekoita No Egg ja vesi. Lisää se taikinan joukkoon yhdessä kookosöljyn ja vanilja-aromin kanssa. Lisää vesi ja pähkinävoi ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Taikina muistuttaa tässä vaiheessa koostumukseltaan murutaikinaa. Pähkinävoin koostumus vaikuttaa hiukan taikinan kiinteyteen, joten lisää tarvittaessa jauhoja tai vettä.
 3. Muotoile taikina kostutetuin käsin palloiksi ja litistä ne paksuhkoiksi kekseiksi uunipellille leivinpaperin päälle.
 4. Paista 175 asteessa noin 5 minuuttia.
 5. Säilytä keksit jääkaapissa.

15 vastausta kirjoitukseen “Proteiinikeksit

 1. Oi, juuri tällaisesta proteiinipakkauksesta olen haaveillut! Täytyypä kiiruhtaa heti huomenissa superostoksille ;)

 2. Voikohan kookosöljyn sijaan käyttää rypsiöljyä? Kookosöljyssä on niin huonoja rasvoja :/

  1. Kookosöljy on siitä kivaa että se jähmettyy kylmässä (ja maistuu hyvältä), joten jos sen haluaa jollain korvata, mä laittaisin mieluummin sen sijasta tummansinistä Keiju -margariinia.

  2. Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy luomuna on oivaa ravintoa. .saa luontaistuotekaupoista.

   1. Onhan tuo kookosöljy parempaa tavaraa kuin se kivikova paketissa myytävä kookosrasva, jota löytyy kaupasta munkkirasvan vierestä. Ja vaikka tuo kookosöljykin on superruuan maineessa, en ole itse kovin vakuuttunut, että se on ihan paras vaihtoehto jokapäiväiseen käyttöön – tyydyttynyttä rasvaahan se on joka tapauksessa. Mun ruokavalio kuitenkin koostuu ainoastaan hyvistä, pehmeistä kasvisrasvoista, joten en ole kovin huolissani satunnaisesta kookosöljyn nauttimisesta. Joskin olen vakuuttunut, että kookosöljy on parempaa esimerkiksi silmämeikinpoistoaineena kuin ihmisravintona :)

 3. Neitsytpuristettu kookosöljy on mitä terveellisin ja ravitsevin luonnollinen öljy! Olen itse käyttänyt kookosöljyä päivittäin jo pitkän aikaa. Kävin juuri verikokeissa ja kolesteroliarvoni ja muutkin veriarvot ovat erinomaiset.

  1. Tässä rasva-asiassa taitaa olla kahta koulukuntaa – toisten mielestä tyydyttyneet rasvat eivät ole pahasta ja toisten mielestä ovat. Tutkimuksiakin löytyy puolesta ja vastaan, joten ota näistä nyt sitten selvää :D

  1. En tullut näitä tehdessäni laskeneeksi, mutta saahan sen selville tutkimalla aineiden proteiinipitoisuuksia ja ynnäämällä yhteen :)

 4. Kiitos reseptistä! Superfoodpussukoita on päässyt kertymään kaapin pohjalle ja nyt saatan ehtiä jopa käyttää ne ennen päiväyksen umpeutumista :D Toinen keksisatsi pyörähtää pellille kohta!

 5. Hei!
  Miksi nämä keksit tulee säilyttää jääkaapissa?

  Jos on intoa kehitellä, niin toiveissa olisi löytää proteiini patukka/keksi, mitä voisi tehdä ToSI ISON satsin kerralla ja sitten valmiin proteiinivälipalan voisi kätevästi vaan napata mukaan kassiin tai taskuun, kun sellaista tarvitsee. Eli ei mitään pakastimessa säilytettävää tai muuten helposti pilaantuvaa.

  1. Heippa! Tämä resepti on yli 10 vuotta vanha, joten en enää muista millainen koostumus näissä on ollut. Ainesosalistan perusteella sanoisin, että jääkaappisäilytyksen syy lienee kookosöljyssä, joka jähmettyy kylmässä ja pitää keksit koossa.

   Mä en nykyään juurikaan tee tai syö mitään tämän tyyppisiä juttuja, mutta laitan toiveen korvan taakse!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights