Kookoscurry

Meillä syötiin viikonloppuna kaffirlimen lehdillä maustettua linssi-kikherne-kookoscurrya. Nam!

kookoscurry

Mies on valitellut, että hänen suosimassaan lounasravintolassa on taso huonontunut. Olenkin tässä yrittänyt hieroa bisneksiä ja lupasin kokata paremmat ruoat töihin mukaan yhdeksällä eurolla päivässä :D Tämäkin ruoka oli kuulemma sellaista, että tätä söisi mielellään lounaaksi vaikka joka päivä. Olin suunnitellut, että tästä riittäisi itselleni evääksi seuraavalle päivälle, mutta perheen sekasyöjä pisteli vegaanin eväät parempiin suihin :)

Kookoscurry

2-3 annosta

 • 1 dl vihreitä linssejä
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • tuoretta chiliä maun mukaan
 • 2 tl kookosöljyä
 • 0,5 tl garam masalaa
 • 2 tl currytahnaa (Rajah Mild Curry Paste)
 • 3 kaffirlimen lehteä
 • 2 dl tomaattimurskaa
 • 1 tlk kikherneitä
 • 2 dl kookosmaitoa
 • 0,5 limen mehu
 • tummaa riisiä
 1. Huuhtele linssit ja keitä ne lähes pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.
 2. Pilko sillä välin sipuli, valkosipulinkynnet ja tuore chili.
 3. Kuumenna kookosöljy kattilassa ja lisää garam masala ja currytahna. Lisää sipulit ja chilit ja kuullota muutama minuutti.
 4. Lisää kattilaan tomaattimurska ja kaffirlimen lehdet. Lisää sekaan lähes pehmeät linssit sekä huuhdellut kikherneet.
 5. Keittele, kunnes linssit ovat kokonaan pehmeitä. Lisää kattilaan kookosmaitoa ja limen mehu. Kuumenna.
 6. Tarjoa riisin kanssa.

kookoscurry2

P.S. Kastikkeeseen voi huoletta käyttää kokonaisen tölkin tomaattimurskaa ja kookosmaitoa, jos niille ei ole tiedossa muuta käyttöä. Säästökuurilainen kuitenkin säästi puolet kummastakin ja keitteli niistä seuraavana päivänä bataatti-linssikeittoa.

30 vastausta kirjoitukseen “Kookoscurry

 1. Kiitos! Kookoscurry-resepti tipahti kuin tilauksesta luukkuuni täsmäaseena. Jotain tällista olin mielessäni haikaillutkin. Näpit oikein syyhyää, että pääsen sitä valmistamaan, mutta ensin pitää käydä uimassa ja vesijumpassa uimahallissa. Tulomatkalla ostan tarvikkeet ;)

 2. Tää on hyvin samankaltainen, kuin meidän kodin vakkarilemppariruoat – hyvää siis :)
  Hyvissä ruoissa käy aina noin: vaikka tekisi tuplasatsin, niin ei siitä seuraavalle päivälle riitä. Vaan sit vedetään vaan ähkyt :D
  Kaffirlimenlehdet on kyllä tosi hyvät maustamaan tän tyyppisiä ”patoja”. Nam!

 3. Toimivatko kaffirlimen lehdet samaan tapaan kuin laakerin lehdet, eli otetaanko ne pois valmiista ruuasta? Pidän niiden mausta, mutta olen käyttänyt ainoastaan semmoista silppua, joka antaa ikävän tuntuman ruuassa…Voisi yrittää etsiä kokonaisia jostain.

  1. Joo, otan lehdet pois ennen syöntiä. Sitä en huomannutkaan mainita reseptissä! Kokonaisia kaffirlimen lehtiä löytyy ainakin SpiceUp! -sarjan valikoimista.

 4. Testaan tänään, kuinka resepti toimii punaisten linssien kanssa, ja nakkaan sekaan vielä kukkakaalta. Eikös se muuten mene niin, että vihreät linssit jäävät kiinteämmiksi, kun taas punaiset tuppaavat muussaantumaan? Niin tai näin, on saletisti hyvää. Kiitos muutenkin blogistasi, täältä tuli haettua paljon inspiraatiota lihattoman lokakuun alkupäässä, eikä lukeminen varmasti kuun loppuun jää!

  1. Jep, punaiset linssit hajoavat helpommin. Tän tyyppisissä ruoissa ne vihreät toimii ehkä paremmin, ihan sen takia, että niihin jää kivempi suutuntuma. Muuten ei tietenkään ole mitään estettä punaisten linssien käyttämiselle :)

 5. Tosi hyvä, mutta lime-mehu peittää tehokkaasti monta muuta makua, elikä sitä laittaisin vähemmän, tai ei ollenkaan.

  1. Limen mehu? Eihän sitä tule tähän kuin puolikkaasta limestä, se tuo lähinnä kaivattua kirpeyttä, ei niinkään makua. Oletko nyt varma, että et sekoita noihin kaffirlimen lehtiin? Ne maistuukin tässä voimakkaasti, mutta se nyt vähän niin kuin on koko ruoan idea. Jos niistä ei tykkää, niin sitten ehkä kannattaa tehdä ilman (jolloin saa aikaiseksi tylsää peruscurrya).

   1. Taidan olla herkka happamalle, koska mielestäni se maistui paremmalta ennen kun laitoin limen mehua. Olen huomannut saman muissakin resepteissä. Muu perhe kehui, kuten aina kun teen chocochili:n reseptejä.

 6. Herranjumala, aivan järkyttävän herkullista!! Tämä ohje on ollut mulla ”to do” – listalla ilmestymisestään lähtien, ja nyt vihdoin päätin tehdä tätä uuden vuoden kunniaksi… Ja kyllä kannatti, tästä tuli heti mun ehdotonta lempparia! En ole monessa intialaisessa ravintolassakaan saanut näin maukasta ruokaa, kiitos ohjeesta!

 7. Hmm… Tein tätä ja jostain syystä ei näytä samalta kuin kuvassa :D
  Olen nyt lisänyt linssit mukaan ja tämä näyttää jostain syystä melko keitolta… Ehkä minun kannattaisi keittää tätä niin kauan kunnes neste vähenee ja lisätä vasta sitten kookosmaitoa?

  1. Tähänhän ei tule kuin neljä desiä nestettä, että ei millään voi olla keittoa? :) Mutta keittelet sitten vaan kasaan, jos nestettä on liikaa.

 8. Kiitos herkullisesta reseptistä. Tämä maistui myös perheen 2-vuotiaalle tytölle ja 9-kuiselle vauvalle. Kaffirlimen kokonaisia lehtiä metsästin cittarista ja kahdesta Punnitse&säästästä ennen kuin löysin.

 9. Hei Elina! Olisin kiittänyt sinua Siitä Bryant Terryn kirjavinkistä! Pyysin kirjastoa ostamaan sen tänään, ja kuittaus tuli että tilaus tehty Entressen kirjastoon! (Eli ei ollut aiemmin kirjaston valikoimissa) :) T Anu

  1. Toivottavasti kirja on mieluisa :) Minulla Terryn kummatkin kirjat ovat ahkerassa selailussa jatkuvasti, joten on hyvä, että ne löytyy kotoa hyllystä.

 10. Ihana resepti! Kiitos kovasti vege inspiraatiosta! Tarviiko GoGreen linssejä keittää ensin? En ymmärrä kun purkissa lukee et vaan lämmitä mut ei että kuinka kauan ja ja… Mitenkäkö?

  1. GoGreenillä on kahdenlaisia linssejä, käyttövalmiita nestekartonkipakkauksessa ja keitettäviä pahvipakkauksessa. Nestekartonkipakkauksessa olevat linssit ovat sellaisenaan syötäviä vaikka kylmänä. Huuhtele ne ennen käyttöä ja lisää sitten ruokaan.

 11. Kaupassa oli vain kaffirlimelehden hiutaleita, paljonko niitä vastaa kolmea kokonaista lehteä?

  1. En ole koskaan itse käyttänyt niitä, mutta veikkaisin, että noin 2 tl voisi olla sopiva määrä.

 12. Kiitos ohjeesta, oli tosi hyvää. Tein samantien 3 kertaisen annoksen 😊 alampa seuraamaan sinua fb:ssa 😊

 13. Kiitti tästä, itselle linssi+kikherneversio ei kolahtanut parhaiten, mutta soossipohja jää ehdottomasti käyttöön. Ilahdutti löytää tuo makuyhdistelmä limenlehdet+chili+kookosmaito, jota on jossain ravintolassa maistellut. Kokeilin laittaa tätä myös tofulla, toimii myös siten, tosin kastikkeeseen voi mielestäni silloin laittaa vielä enemmän potkua, koska tofussa ei ole makua.

 14. Miten korvaan currytahnan kuivamausteilla pilaamatta reseptiä?

  Täällä on kaupassa vain tulisia tahnoja eikä ne sovi meidän perheen käyttötarkoituksiin.

  1. Voit käyttää myös curryjauhetta, mutta ihan samanlaista, yhtä syvää makua sillä ei valitettavasti saa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights