Linssitacot ja suklaamole

Olin heti innoissani mukana, kun Blogiringistä pyydettiin osallistumaan Sinebrychoffin Olut&Suklaa -kilpailuun. Kokkasin kisaa varten suklaamole-kastikkeella täytettyjä tacoja, jotka sopivat loistavasti yhteen tumman lagerin kanssa.

linssitacot1

Joskus oli aika, kun en juonut olutta, mutta nykyään tartun olutlasiin useammin kuin viiniin tai varsinkaan siideriin. Vaikka pidän erityisesti brittisiidereistä, löytyy oluista kuitenkin huomattavasti enemmän ulottuvuuksia. Oluista löytyy aina sopiva makupari mille tahansa ruoalle, enkä karsasta olutta myöskään jälkiruokien kanssa. Ei ole mitään parempaa kuin klassikkoyhdistelmä tuhdista suklaakakusta ja tummasta porterista!

Lähdin kuitenkin tuon klassikkoyhdistelmän sijaan kehittelemään tähän kisaan jotain muuta. Halusin käyttää suklaata suolaisessa ruoassa ja tie veikin luonnollisesti Meksikon suuntaan. Kokkasin kisaa varten linsseillä ja suklaamolella täytettyjä tacoja. Olutpariksi ruoalle valikoitui Nikolai tumma lager. Lager on aina varma valinta meksikolaistyylisten ruokien kanssa, mutta tumma Nikolai on mukavan maltainen ja siinä on huomattavasti enemmän luonnetta kuin useimmissa tavallisissa vaaleissa lagereissa.

Linssitacot ja suklaamole

noin 4 annosta

 • 2,5 dl puy-linssejä (tai vihreitä linssejä)
 • 1 sipuli
 • 1 iso valkosipulinkynsi
 • tuoretta chiliä maun mukaan
 • 3 rkl rypsiöljyä
 • 0,5 tl savupaprikajauhetta
 • 1 tl kuivattua oreganoa
 • 1 tl juustokuminaa
 • 1/4 tl kanelia
 • 5 dl kasvislientä
 • 0,75 dl kuorittuja manteleita
 • 0,5 dl rusinoita
 • 30 g tummaa suklaata (85%) paloina
 • 200 g maissia
 • tuoretta korianteria
 • pieniä tortillalättyjä
 1. Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.
 2. Silppua sillä välin sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää mausteet, sipulit ja chili. Kuullota muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja keitä, kunnes neste on vähentynyt puoleen.
 3. Lisää kastikkeen joukkoon mantelit ja rusinat ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Nosta kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi.
 4. Lisää lopuksi kastikkeeseen keitetyt linssit ja maissi.
 5. Lämmitä tortillalättyjä hetki mikrossa tai uunissa ja täytä ne linssikastikkeella. Lisää vielä päälle hiukan tuoretta korianteria. Myös pilkottu avokado sopii joukkoon paremmin kuin hyvin!
 6. Nauti tortillat tumman Nikolai -oluen kanssa.

linssitacot2

linssitacot3

Käykäähän kurkkaamassa täällä mitä herkkuja muut bloggaajat ovat kehitelleet ja osallistumassa äänestykseen!

blogirinki_logo_200px-1

 

Yhteistyössä Sinebrychoff

19 vastausta kirjoitukseen “Linssitacot ja suklaamole

 1. vau!
  tää resepti kuulostaa mahtavalta – ja tumman oluen kanssa nautittuna erityisesti.
  menee suoraan kärkeen listalla ’next to try’. :D

 2. Auts positiivisesti … taas osui kohdilleen. Tummilla oluilla on ihan kuin sielu. Ihastuin Dublinissa hana Quinnesiin. Samanlaisesta makuelämyksestä ei voida puhua lainkaan Suomeen kuin tuodusta peltipurkki Qyinnesista. Eräs Alkon esimies oli samaa mieltä kanssani. Tuo tacojen täyte houkuttaa, ”kasviksia” ja ykkösmausteita, kuten chiliä ja savupaprikajauhetta suklaan kanssa, pitää varmaan laittaa silmät kiinni mussutuksen aikana ;)

  1. Hanski, iloksesi voin kertoa että ihan meiltä Suomestakin löytyy paljon pubeja ja baareja, joista saa Guinnessia hanasta! Toki ehkä nautintoympäristö ei ole täällä pohjolassa aina kovin autenttinen, mutta samaa tavaraa tuo on, mitä Irlannissakin laskevat :) Harmi ettei Guinness ole vegaanista.

   Tämä resepti vaikuttaa kyllä ihanalle vaikka olen aina ollut siinä uskossa, etten ymmärrä suklaan päälle. Kai sitä voisi oppia!

   1. Kiitos Tiina vinkistä ja sorry painovirhepaholaisesta (lapsus lingue). Eikö Guinnes olekaan vegaanista, sehän on Irlannin mustalaisten nestemäistä leipää ;) Tuosta suklaasta puheenollen, mexikolaistyylisen grillibroilerin maustekastike sisältää suklaata ja chiliä, nam!

   2. Kiitos Tiina winkistä. Eikö Guinnes olekaan vegaanista … sehän on Irlannin mustalaisten nestemäistä leipää ;) Suklaasta puheenollen, Mexikaistyylisen grillibroilerin maustekastike sisältää suklaata ja chiliä, NAM!

   3. Sitä en tiennytkään, että hana-Guinness on täälläkin samaa tavaraa kuin Irlannissa!

    Guinnessin kirkastamiseen käytetään kalaa.

    1. En sitä ainakaan huomannut maussa enkä tuoksussa, hyvää se oli kuitekin ja viikset olivat paksussa vaahdossa ;)

 3. Ihmeellisiä nämä koommunikaatio yhteydet, ensin tuli ilmoitus häiriöstä, joten laitoin viestin uusiksi ja sitten se näkyy tuplana, eikä ohrapirtelöllä ole mitään vaikutusta asiaan ;)

 4. Onko nuo rusinat aivan pakollisia tai voisiko ne korvata jollain? En tykkää rusinoista. Tietty jos ne ei kauheasti maistuisi siinä ruuassa, niin sitten.

  1. Rusinat tuo tähän reseptiin kaivattua makeutta, joten sinänsä ne ei joukossa maistu rusinalle (varsinkin, kun ne vielä soseutetaan). Toki tilalle voisi varmaan laittaa esim. taatelia.

 5. Eipä vissiin Magners-siiderikään ole vegaanista. :( Harmi, kun tykkään eniten juuri Guinnesista ja Magnersista. Ei pitäisi varmaan lukea tällaisia blogeja ollenkaan, kun tieto lisää tuskaa. :p

  1. Joo, ei taida olla. Mutta ei se ole mitään erityisen hyvääkään. Westons -siiderit esimerkiksi on vegaanisia, ja paljon parempia :)

   Mä en kylläkään ole mitenkään erityisen tarkka alkoholijuomien suhteen. Jos ostan itse, valitsen mieluummin vegaanisia vaihtoehtoja, mutta jos on tarjolla ilmaista viiniä niin en kyllä kysele sen vegaanisuuden perään :D

 6. Kiitos reseptistä :) Oli huippuhyvää ilman rusinoitakin (tein kylläkin 70 % suklaasta, joten se ehkä toi lisämakeutta). Olis pitänyt lukea kommentit ennen kokkailuja, kun kaapissa olisi ollut taateleita, joilla olis tosiaan voinut korvata nuo rusinat :) Täydellinen päätös lihattomalle lokakuulleni, tämä resepti päätyy kyllä vakikäyttöön :)

  1. Kiva kuulla!

   Tuo suklaa, mitä itse käytin, oli aika kitkerää, joten se kaipasi selkeästi tota rusinalisää. Miedomman makuista suklaata käyttämällä varmasti pärjää ilmankin :)

 7. Kiitos inspiroivasta reseptistä! Minua kiinnostaisi tietää miksi kasvislientä tulee tehdä 5 dl ja odottaa että puolet nesteestä haihtuu, kun chili ja sipuli eivät kuitenkaan juurikaan ime nestettä itseensä? :)

  1. Liemen kokoon keittäminen tiivistää makuja. Oikeastaan tuolla on enemmän merkitystä silloin, jos käyttää itse tehtyä kasvislientä. Jos käytät kasvisliemikuutioita tms. voi tietysti tehdä jo valmiiksi vähän tujumman liemen ja laittaa sitä vähän vähemmän.

 8. Kiitos reseptistä, onnistui hyvin. Valitettavasti lapset eivät olleet vielä ihan vakuuttuneita, johtuen ehkä siitä, että juuri heitä ajatellen käytin chiliä todella vähän. Itse tykkäsin ja jäi vielä huomiseksikin syömistä. Helppo ja nopea, edullinen ja hieman erilainen ruoka. Varmasti totuttelen lapsia tähän ruokaan toistamiseen. Onneksi lapset voivat täyttää tortillat hädän hetkellä myös tavallisilla voileipätäytteillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights