Kookos-riisipuuro

Kookosmaitoon keitetystä riisipuurosta tulee ihanan täyteläistä. Kun puuron höystää vielä kookossokerilla, kanelilla ja kookoshiutaleilla, on talven suosikkipuuro valmis.

kookosriisipuuro

Lähikaupasta tarttui taannoin matkaan pussillinen kookossokeria, enkä ole sen koommin juuri muuta makeutusta käyttänytkään. Ihastuin kookossokerin paahteisen karamellimaiseen makuun. Kookossokeri on myös jännästi todella makeaa olematta kuitenkaan liian imelää. Kookossokeri on erityisen ihanaa riisipuuron kaverina, mutta toimii mainiosti myös missä tahansa jälkiruoissa ja vaikka maustamattoman soijajogurtin ja myslin kanssa. Kookossokerin väitetään olen myös terveellisempää kuin tavallisen sokerin, mutta siitä viis kun maku on paljon parempi :)

Tähän aikaan vuodesta minulta kysellään jatkuvasti, mihin maitoon keitän riisipuuroni. Mielestäni riisipuuro kaipaa täyteläistä, rasvaista maitoa, joten keittelen puuron yleensä joko mahdollisimman rasvaiseen soijamaitoon tai kookos- ja soijamaidon sekoitukseen. Jos teen riisipuuron mantelimaitoon, lisään sekaan vähän kookosöljyä. Tiedän, että sieltä ruudun takaa löytyy myös niitä, jotka vannovat riisi- tai kauramaitojen nimeen, mutta minun mielestäni niistä tulee ihan mitäänsanomatonta puuroa.

Kookos-riisipuuro taitaa olla tämän talven suosikkini, mutta kannattaa kokeilla myös omena-manteliriisipuuroa tai vaniljaista riisipuuroa aikaisemmilta vuosilta :)

Kookos-riisipuuro

 • 2 dl tummaa puuroriisiä
 • 2 dl vettä
 • ripaus suolaa
 • 1 tlk täysrasvaista kookosmaitoa
 • noin 6 dl soija- tai riisimaitoa tai vettä
 • 1 kanelitanko
 • 0,5 tl vaniljajauhetta*
 • 0,5 dl kookoshiutaleita
 • kookossokeria, kanelia ja kookoshiutaleita tarjoiluun
 1. Lisää paksupohjaiseen kattilaan riisi, vesi ja suola ja keitä, kunnes neste on lähes kokonaan imeytynyt. Lisää sitten kattilaan kookosmaito ja soijamaito tai vesi sekä kanelitanko ja vaniljajauhe. Keittele puuroa miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa soijamaitoa tai vettä.
 2. Sekoita lopuksi valmiin puuron joukkoon kookoshiutaleet. Poista kanelitanko.
 3. Tarjoa puuro kookossokerin, kanelin ja kookoshiutaleiden kanssa.

* Voit korvata vaniljajauheen vaniljatangosta raaputetuilla siemenillä. Tällöin puurosta tulee myös kauniimman väristä.

27 vastausta kirjoitukseen “Kookos-riisipuuro

 1. Mä olen samaa mieltä siitä että riisipuuro tarvitsee rasvaisen nesteen, kookosmaito on kyllä parasta :) Toisaalta näin talvella tulee keiteltyä riisipuuroa niin useasti että vaihtelukin virkistää! Löysin itse kookossokerin aivan vasta, raakakakkuihin tutustuessa, mutta olen siihen ihan lovena ja haluaisin käyttää sitä kaikkeen. Seuraavaksi ajattelin koittaa miten se toimii inkiväärioluessa.

 2. Nam:) Itsekin olen ihastunut kookossokeriin,sen maku on tosiaankin hyvä’ ja se sulaa niin helposti.Hinta vaan on aika suolainen muihin sokereihin verrattuna.

  1. Joo, onhan se aika kallista. Mutta toisaalta tällaisena ”höystesokerina” sitä ei niin paljoa kulu.

  1. Mä käytän kookosöljyä enimmäkseen meikinpoistoaineena, mutta kookos noin muuten uppoaa kyllä kaikissa muodoissaan :) Oon tainnut näiden mun ruokahimojeni puolesta syntyä väärälle puolelle maapalloa…!

 3. Tänään testattiin vaniljariisipuuro. Jösses, miten hyvää! Nämä kaksi muutakin versiota täytyy vielä testata näin joulun lähestyessä ja päättää sitten, mikä päätyy aattona pöytään! :)

 4. Ihan täydellistä puuroa ;) Mantelimaitoa, kookossokeria, kanelia, keijusilmällä nam parasta riisipuuroa.

 5. Tämä versio ei jotenkin sytyttänyt. Ehkä olen liikaa syönyt kookosmaitoon tehtyä kaurapuuroa kera taateleiden. Suolaa olisin kaivannut myös enemmän, varmaan sen saman 1tl kuin vaniljariisipuurossa. Omena-manteli versio vielä kokeilematta! :)

  1. Voi harmi ettet tykännyt! Mutta onneksi noita kasvimaitoja on nykyään tsiljoona erilaista ja joka makuun :)

   Suolan määrä nyt on ihan jokaisen päätettävissä. Sitä on niin helppo laittaa lisää, että en sitä joka reseptiin laita kovin tarkkoja määriä (koska en sitä itsekään yleensä mittaile).

 6. Testasin tätä vähän yksinkertaisempana versiona, eli käytin kookosmaidon sijasta GoGreenin kookosjuomaa, kun tulin sitä ostaneeksi kaupasta. Kookoshiutaleita ei myöskään ollut. Ihan ok peruspuuro tuli näinkin, mutta kommenttien ylistävistä sävyistä päättelen, että tuolla oikealla reseptillä saa vielä huomattavasti maukkaampaa :) Taitaa tämä juoma olla vähän liian laihaa tähän tarkoitukseen… Onneksi itse tehty omena-inkivääri-kardemummahilloke pelastaa!

  1. Joo, toi GoGreenin juoma ei maistu oikeastaan yhtään kookokselta, eikä ole tarpeeksi rasvaista. En suosittele sitä riisipuuron keittämiseen :)

 7. Wau, tää on parasta riisipuuroo mitä oon koskaan maistanu. Loisto resepti! Tätä kun ei tule jouluna syötyä :D

 8. Nyt ratkesi miten teen jouluna Balilla riisipuuroa, kookosmaitoon. Aion tehdä koko mun seurueelle ”vegaani-inspiraatioruokia” pitkin lomaa. Tie veganismiin kun käy vatsan kautta. ;)

 9. Hei, tutkin tässä vanhoja puuroreseptejäsi ja tuli seuraavanlainen kysymys mieleen: millainen kattila on puurofanille paras, teflonkattila, haudutuskattila, mitä niitä onkaan? Haluan alkaa laajentaa puuromaailmaani, ja ensimmäisenä listalla on kunnon välineiden hankinta. Kiitos jos vastaat kysymykseeni tässä vanhassa ketjussa. Kati

  1. Minusta puuro on helpointa keittää pinnoitetussa kattilassa. Tavalliseen teräskattilaan puuro palaa helposti pohjaan.

  2. Hei ihan teräksinen kerroskattila toimii, kestää myös ikuisuuden, toisin kuin teflon. Ei pala pohjaan mannapuurot, kastikkeet tai mitkään (muistaa vain pitää tarpeeksi vettä alimmassa osassa) ja niissä on se höyrytysosa mukana, kasvisten höyryttämiseen. Mä tykkään :)

 10. Hei,

  Kookosmaitoja ja -kermoja on kaupassa erilaisissa purkeissa ja tölkeissä hyllymetrejä, joten kaipaisin täsmennystä, mitä tarkoittaa 1 tlk täysrasvaista kookosmaitoa, määrä desi- tai millilitroissa, rasvan määrä ja ihan tuotemerkkikin auttaisi, kiitos.

  1. Jos ohjeessa ei ole erikseen mainittu, tarkoitan normaalikokoista tölkkiä. Useimmat kookosmaidot ovat 400ml. Kookosmaidoissa ei ole myöskään mainittu rasvaprosenttia, mutta kunhan et valitse light-versiota pärjäät hyvin :) Riisipuuron keittäminen ei ole mitään rakettitiedettä ja nesteen määrä riippuu myös mm. keittääkö riisin ilman kantta ja kuinka isolla lämpötilalla. Joten sekä kookosmaitoa että soijamaitoa voi lisätä tarvittaessa enemmän kuin ohjeessa sanotaan.

 11. Tuli ihan hirveä riisipuurohimo näin keskellä kesää! Yleensä syön sitä vain jouluna. Mutta onneksi muistin tämän. Viime kerrasta viisastuneena en laita ihan niin paljon kookoskermaa ja vähän enemmän suolaa kun ripauksen, niin tulee minun makuun sopivaa (koska tää on aika makeaa tuon kookoksen kanssa). :) Kiitos ohjeesta!

 12. Kiitos ihanasta ohjeestasi.
  Monia kookospuuroja olen kokeillut mutta tästä tuli suosikkini.

 13. Ensimmäinen kookospuurokokeilu ikinä. Ja minä ja vegaanitytär olemme aivan myytyjä. Paras riisipuuro ikinä! Ihana aattoaamun aloitus, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights