Munakoiso-hummusburgerit

Yhteistyössä Anamma – Vegaanisella pihvillä, munakoisolla, hummuksella ja persiljapestolla täytetyt burgerit kruunaavat talven pikkujoulut ja illanistujaiset.

munakoisoburgerit


Saanko esitellä Chocochilin uuden yhteistyökumppanin Anamman! Olen koko seuraavan vuoden mukana Blogiringin, Indiedaysin ja Anamman kampanjassa ja kokkailen herkkuja Anamman tuotteista. Jos merkki ei ole sinulle entuudestaan tuttu, Anamma valmistaa vegaanisia pakasteita, jonka laajasta valikoimasta löytyy pyöryköitä, pihvejä, murekkeita, fileitä ja muita monenmuotoisia herkkuja. Kaikki Anamman tuotteet ovat vegaanisia, gluteenittomia, sisältävät runsaasti proteiinia ja ovat myös nirsoimmillekin sekasyöjille sopivia! Anamman tuotteita löydät päivittäistavarakaupoista ympäri Suomen.

Aloitin Anamman tuotteista kokkailun kasvispihveillä, jotka ovat meillä olleet tähänkin asti säännöllinen näky grillissä. Talvellakaan näitä pihvejä ei kannata unohtaa, sillä ne valmistuvat nopeasti pannulla tai uunissa ja sopivat täydellisesti burgereiden väliin. Tein tämän reseptin pikkujoulukauden illanistujaisia silmällä pitäen: burgereiden raaka-aineet voi tarjoilla noutopöydässä, josta jokainen vieras voi täyttää burgerin itse haluamillaan täytteillä. Tarjoiluja helpottaa, että kaiken voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen. Hieman ennen vieraiden saapumista munakoisot ja pihvit voi vain nopeasti lämmittää uunissa. Helppoa!

munakoisoburgerit-3

Tästä reseptistä saa helposti gluteenittoman vaihtamalla sämpylät gluteenittomiin.

Munakoiso-hummusburgerit

neljälle

 • 1 pkt Anamma Vegoburgare -pihvejä
 • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
 • 1 keskikokoinen munakoiso
 • oliiviöljyä, suolaa ja pippuria
 • 2 dl hummusta
 • annos persiljapestoa (resepti täällä)
 • chipotle-/savuketsuppia
 • tomaattisiivuja
 • villirucolaa
 1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leikkaa munakoison paksuimmasta kohdasta 4 kpl noin sentin paksuista viipaletta. Levitä munakoisot uunipellille. Kaada päälle reilusti oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda munakoisoja noin 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kokonaan pehmeitä. Käännä viipaleet paistamisen puolivälissä.
 2. Paista pihvit pakkauksen ohjeen mukaan paistinpannulla ja siirrä ne sivuun.
 3. Paahda hampurilaissämpylät leikkauspinnan puolelta kuivalla, kuumalla paistinpannulla kunnes ne saavat hieman väriä.
 4. Kokoa burgerit täyttämällä ne pihvillä, munakoisoviipaleella, rucolalla, hummuksella, persiljapestolla ja savuketsupilla.

Vinkki! Hummusta löytyy kaupoista valmiina, suosittelen itse Sevan-merkkisiä tai Vegekaupassa myytävää Noan hummusta. Hyvä DIY-hummusresepti löytyy Vegaanin keittiössä -kirjasta.

munakoisoburgerit-2

Joko teillä on pikkujoulukausi korkattu? Täällä on edelleen glögit juomatta ja joulutortutkin tekemättä, mutta viikonloppuna aion kasata burgerit, korkata glögipullon ja herkutella jälkkäriksi joulutortuilla. Ihanaa pikkujouluaikaa! :)

P.S. Kannattaa kurkata myös Anamman Facebook-sivut, joista löytyy hyviä, helppoja ja nopeita vegaanisia ruokaideoita.

Indiedays ja BRM yhteislogo

Yhteistyössä Anamma

4 vastausta kirjoitukseen “Munakoiso-hummusburgerit

 1. Kiitos taas kerran herkullisesta ruokaideasta! Täälläkin on tehnyt hampurailaisia mieli, vaikka miellän ne jotenkin grilli-kesäruuaksi. Kaipasinkin jo totuttuihin täytteisiin vaihtelua!

 2. Kiitos tästä! Hummus, persiljapesto ja savuaromilla höystetty ketsuppi muodostivat todella mehevän makuyhdistelmän. Anamma oli myös uusi maukas tuttavuus. Hienoa, että astetta eettisempiäkin vegevaihtoehtoja on pakasteessa nykyisin tarjolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights