Lämmin munakoiso-pastasalaatti

Talvinen herkkusalaatti syntyy uunissa paahdetuista pestokasviksista, täysjyväpastasta ja muutamasta vihreästä.

En ole viime aikoina saanut tarpeekseni kahdesta asiasta: munakoisosta ja pastasalaateista. Tänään päätinkin yhdistää nämä kaksi asiaa. Uunissa peston kanssa paahdetut munakoisot ja porkkanat ovat mainio lisä talviseen pastasalaattiin.

Ei kyllä käy kieltäminen, että oikeasti ajatukset alkaa olla jo keväisemmissä asioissa. Ei onneksi mene enää kauaa, niin parsasesonki on täällä! Odotan jo innolla myös esimerkiksi uuden sadon retiisejä ja raparperia.

Lämmin munakoiso-pastasalaatti

noin 4 annosta

  • 1 keskikokoinen munakoiso
  • 3 porkkanaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 3 rkl vegaanista vihreää pestoa*
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 dl täysjyväfusillia
  • 1 iso avokado
  • 80 g tuoretta pinaattia
  • 1/2 ruukku tuoretta basilikaa
  • saksanpähkinöitä
  1. Kuumenna uuni (225°C).
  2. Pese porkkanat juuresharjalla ja leikkaa ne pitkittäin paloiksi. Paloittele munakoiso kuutioiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet.
  3. Sekoita yhteen 2 rkl pestoa, oliiviöljy sekä suola ja pippuri. Sekoita seos munakoisojen ja porkkanoiden joukkoon ja levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kasviksia uunissa välillä sekoitellen noin 20-30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet väriä. Kun kasvikset alkavat olla pehmeitä lisää kikherneet ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
  4. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita lämpimän pastan joukkoon 1 rkl pestoa.
  5. Paloittele avokado.
  6. Sekoita kaikki aineet yhteen. Tarkista suola ja  herkuttele salaatti lämpimänä.

*Vegaanista vihreää pestoa löytyy kaupoista muutamaa eri sorttia. Oma suosikkini on Zestin pesto, jota löytyy ainakin Vegekaupasta.

7 vastausta kirjoitukseen “Lämmin munakoiso-pastasalaatti

  1. Voi ihana resepti tälle munakoiso-addiktille! Ruokakaupan kautta tänään töistä kotiin ja herkuttelemaan. Useimmiten teen munakoisoa täytettynä, grillattuna tai Ottolenghiä mukaellen.
    Maistamattakin tiedän, että tämä tulee jäämään meidän salaattirotaatioon. Kiitos.

    1. Toivottavasti tykkäsit tästä, jos ehdit jo testaamaan! :)

      Uunissa paahdettu munakoiso on kyllä parasta, viime aikoina olen syönyt sitä usein kikhernecouscousilla täytettynä. Nam!

  2. Ihanan raikkaan ja värikkäännäköinen salaatti! Voin vain kuvitella, kuinka hyvältä tuo varmasti maistuu :)

  3. Laitoitko pinaatin uuniin vai sekoititko avokadon yhteydessä muun ruuan joukkoon? Näyttää hyvältä, tätä taidan laittaa huomenna ruuaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights