Hasselpähkinätäytteiset korvapuustit

Perjantaina 4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää.


Rakastan pullaa. Korvapuusteja, voisilmäpullia, bostonkakkua, pullapitkoja, vuokapullia. Mitä enemmän täytettä ja kuorrutetta pullissa on, sen parempi, mutta joskus on kiva pysyttäytyä myös ihan vaan perusasioissa kanelin ja kardemumman kanssa. Pullat on yksi rakkaimmista ruokamuistoistani lapsuudesta. Äidilläni oli tapana leipoa usein valtava emalikulhollinen pullataikinaa kerralla ja minä pääsin yleensä avustamaan pullien leipomisessa. Nyt aikuisena omassa kodissa uunista kotiin leviävien kanelipullien tuoksusta tulee aina jotenkin rauhallinen ja turvallinen olo. Jos pitäisi valita yksi makea leivonnainen mitä pitäisi syödä koko loppuelämä, ei valinta olisi vaikea.

Täytän pullat ja bostonkakut usein mantelimassalla (ja jollain hillolla tai hedelmäsoseella), mutta tällä kertaa tein mantelimassan sijaan hasselpähkinämassaa. Uunissa kevyesti paahdetut pähkinät tuovat pulliin ihanan maun!

Hasselpähkinäkorvapuustit

12-15 kpl

Pullataikina

 • 2 1/2 dl kookos- tai kauramaitoa
 • 25 g tuorehiivaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 1 dl sokeria
 • 2 tl jauhettua kardemummaa
 • 6-8 dl vehnäjauhoja
 • 3/4 dl rypsiöljyä

Hasselpähkinämassa

 • 150 g hasselpähkinöitä
 • 1 1/2 dl tomusokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • noin 4 rkl kylmää vettä

Muut täytteet

 • 1-2 rkl vegaanista margariinia sulatettuna
 • 2 rkl jauhettua kanelia

Pinnalle

 • kauramaitoa
 • raesokeria
 1. Valmista ensin pullataikina kohoamaan. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen. Lisää öljy ja alusta taikinaksi. Vaivaa noin viisi minuuttia.
 2. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
 3. Valmista hasselpähkinämassa sillä välin kun pullataikina kohoaa. Paahda pähkinöitä 175-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Hiero pähkinöitä keittiöpyyhkeen sisällä, kunnes suurin osa kuorista on irronnut. Pane pähkinät tehosekoittimeen ja jauha ne hienoksi jauhoksi. Sekoita yhteen hasselpähkinäjauho, tomusokeri ja vesi. Siirrä massa jääkaappiin.
 4. Vaivaa kohonnut pullataikina kiinteäksi palloksi. Kauli taikina suorakulmion muotoiseksi levyksi. Voitele levy margariinisulalla ja ripottele päälle kanelia. Murustele hasselpähkinämassa pullalevylle. Kääri pulla pitkittäin rullaksi, jätä sauma pohjalle ja leikkaa vinoin viilloin kolmion mallisiksi paloiksi. Laita pullat kapea puoli ylöspäin uunipellille, litistä keskustaa peukalolla ja anna kohota.
 5. Voitele kohonneet pullat kauramaidolla ja ripottele pinnalle raesokeria.
 6. Paista pullia (225°C) uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia.

Kaipaatko lisää pullareseptejä? Kurkkaa esimerkiksi seuraavat ohjeet:

Raparperibostonkakku

Vegaaniset voisilmäpullat

Peltipulla

3 vastausta kirjoitukseen “Hasselpähkinätäytteiset korvapuustit

 1. Nyt tekee mieli korvapuustia! Haluaisin myös tietää mistä tuo ihana kissapaita on 😍

 2. Kai näissä voi käyttää valmista hasselpähkinäjauhetta? :) Ei satu tehosekotinta löytymään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights