Helpot maapähkinänuudelit

Kasviksia, tofua ja nuudeleita herkullisessa maapähkinäkastikkeessa.


Nuudelit maapähkinäkastikkeessa on lohturuokaa parhaimmillaan. Tämä nuudeliruoka on täynnä herkullisia kasviksia ja tuhtia maapähkinäkastiketta. Ruoan voi valmistaa tofusta tai vegekanasta, tai jos haluat, miksei vaikkapa nyhtökaurastakin. Kasviksiakin tähän voi hyvin vaihdella jääkaapin sisällön mukaan: sokeriherneet voi vaihtaa parsakaaliin ja joukkoon voi laittaa myös tuoretta chiliä ja porkkanaa.

helpot maapähkinänuudelit

3-4 annosta

 • 1 pkt / 270 g maustamatonta tofua tai 1 pkt / 180 g vegekanaa
 • 1 rkl raastettua inkivääriä
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 150 g sokeriherneitä
 • 100 g kiinankaalia
 • 2 kevätsipulia
 • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
 • 1 rkl sitruunaruohotahnaa
 • 200 g täysjyvänuudeleita
 • tuoretta korianteria

kastike

 • ½ dl maapähkinävoita
 • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
 • 1 ½ rkl soijakastiketta
 • 2 tl riisiviinietikkaa tai ½ limen mehu
 • 1 tl srirachaa tai muuta chilikastiketta
 • noin ½ dl vettä
 1. Kääräise tofu muutaman talouspaperikerroksen tai keittiöpyyhkeen sisälle ja laita painon alle valumaan muiden ainesten valmistelun ajaksi. Jos käytät vegekanaa, lisää se pannulle suoraan pakkauksesta tofun tilalle kohdassa 5.
 2. Sekoita kastike. Sekoita ensin yhteen maapähkinävoi, seesamiöljy ja soijakastike. Lisää sitten etikka, chilikastike ja vesi muutamassa erässä. Lisää vettä tarvittaessa, kunnes kastike on sopivan notkeaa.
 3. Raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.
 4. Leikkaa sokeriherneet vinottain suikaleiksi. Suikaloi kiinankaali ja silppua kevätsipuli. Kuutioi tofu.
 5. Kuumenna seesamiöljy paistinpannulla. Lisää tofu ja paista välillä sekoitellen, kunnes tofun pinta on kullanruskea. Valmista sillä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
 6. Lisää pannulle inkivääri, valkosipuli ja sitruunaruohotahna ja sekoittele hetken aikaa. Lisää sitten sokeriherneet ja kiinankaali paista 1-2 minuuttia.  Lisää pannulle vielä valutetut nuudelit, kevätsipuli ja kastike.
 7. Viimeistele reilulla määrällä tuoretta korianteria.

 

Vinkki! Valitse tähän maapähkinävoi, joka on valmistettu paahdetuista maapähkinöistä eikä sisällä sokeria. Itse käytän yleensä Pirkkaa.

4 vastausta kirjoitukseen “Helpot maapähkinänuudelit

 1. Paras nuudeliannos, jonka olen koskaan kotona kokannut!! Kiitos reseptistä, tämä menee jatkoon. Maapähkinävoi ja sitruunaruohotahna oli uutta minulle, ei mene purkit hukkaan, kun tätä voi tehdä uudestaankin. Kokatessa paniikki iski loppumetreillä lauseen ”lisää loput kastikkeesta” takia. …”Milloin ne alut siis piti lisätä”, selasin paniikissa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights