Parsakaali-kikhernesalaatti

Niin uskomattomalta kuin se saattaa jonkun korvaan kuulostaakin, olen viime päivinä potenut parsakaalihimoa. Lähikaupan parsakaalitarjouskaan ei olisi voinut juuri nyt osua parempaan saumaan.

parsakaali-kikhernesalaatti

Jos sieltä ruudun takaa löytyy muitakin parsakaaliaddikteja, kannattaa tähän aikaan vuodesta kokkailla myös kahden kaalin soijasuikalepannua, nyt kun vielä saa kotimaisia ruusukaaleja.

Tähän salaattiin suosittelen parsakaalin ja kikherneiden lisäksi laittamaan jotakin pippurisen makuista vihreää. Käytin itse japanin sinappia, jota oli ilmestynyt lähikauppani valikoimiin. Sitä viljelee pakkauksen mukaan Mimis -niminen firma, jolla näyttäisi olevan valikoimissa muitakin kiinnostavia lehtivihanneksia. Esimerkiksi kirjorevonhäntää olisi mielenkiintoista maistaa; minulle revonhännät eivät ole tuttuja muuten kuin leikkokukkina. Mutta jos nyt japanin sinappia ei löydy lähisiwasta, voi tilalle laittaa vaikkapa villirucolaa.

Parsakaali-kikhernesalaatti appelsiini-sinappikastikkeella

  • 1 iso parsakaali
  • 2 tlk kikherneitä
  • pari kourallista japanin sinappia
  • kuorittuja hampunsiemeniä*

appelsiini-sinappikastike

  • 2 rkl appelsiinista puristettua mehua
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 2 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria
  1. Leikkaa parsakaalin nuput pieniksi paloiksi. Kuori parsakaalin varsi ja leikkaa se kuutioiksi. Kiehauta kattilassa vesi ja mausta se suolalla. Lisää kattilaan ensin varren palat, anna kiehua pari minuuttia ja lisää sitten nuput ja jatka keittämistä 1-2 minuuttia. Jätä parsakaali rapeaksi, keittoaika ei ole kuin muutaman minuutin! Huuhtele parsakaalit keittämisen jälkeen kylmällä vedellä ja valuta ne hyvin.
  2. Huuhtele ja valuta kikherneet.
  3. Sekoita kastikkeen aineet yhteen. Sekoita kulhossa parsakaalit, kikherneet ja kastike.
  4. Kokoa salaatti lautaselle. Ripottele pinnalle kuorittuja hampunsiemeniä.

*hampunsiemenet saatu Ekolosta

6 vastausta kirjoitukseen “Parsakaali-kikhernesalaatti

  1. Haha mulla on kanssa ollut järjetön parsakaalikausi, näin unta parsakaalipitsasta (oli pakko toteuttaa, ja ihan hyvää vaikka oudolta kuulostaakin :D) ja telkkaristakin tulee parsakaaliohjelmaa jos sen avaa :’D

  2. Oletpa kyllä hankalaksi tehnyt navigoinnin täällä. Joka kerta pitää klikata pääsivun kautta kun haluaa lukea useamman postauksen.

    1. Kiitos huomautuksesta! En ollut itse huomannutkaan, että postauksista ei enää pääse suoraan edelliseen/seuraavaan juttuun. Pyydän, että asia korjataan mahdollisimman pian! :)

  3. Pakko kysyä, mitä on japanin sinappi? :) aivan tuntematon raaka-aine. Samaan hengenvetoon pakko kehua blogiasi, aivan loistava ja inspiroiva!! Tekee mieli tehdä enemmän ja enemmän kasvisruokia :)

    1. Tuolta Mimis-linkin takaa löytyy siitäkin enemmän infoa.

      Kiva kuulla, että Chocochilistä on ollut inspiraatioksi! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights