Munakoisosandwich

Mieleni on tehnyt jo pitkään jotain munakoisoruokaa, mutta asia ei ole edennyt ajatusta pidemmälle. Onneksi lähikaupassa osui silmiin lasipurkissa uiskentelevat grillatut, marinoidut munakoisot, jotka sopivat loistavasti leipien täytteeksi.

munakoisosandwich

Helsingin keskustasta, Cafe Javasta, saa muuten ihan törkeän hyvää (ja törkeän kallista) ruisleipää, joka on täytetty mm. marinoiduilla munakoisoilla, artisokilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, oliivitapenadella ja herneenversoilla. Leipä on valmiiksi vegaaninen! Kahvilasta saa myös hyvää soijalattea, vaikkei se yhtä mahtavaa olekaan kuin Cafe Artissa. Kannattaa käydä maistamassa, jos liikuskelet Helsingissä. Leipää ei aina löydy vitriinistä, mutta pyytämällä sellaisen saa kyllä.

Paistoin tänään aamutuimaan pari seitankinkkua, jotka oli tarkoitus laittaa pakastimeen odottamaan joulua. Arvatkaa vaan, onko toinen jo puoliksi syöty…

Jos kasviskinkkua tulee joulun jälkeen korvista ulos, kannatta sitä piilotella leivän väliin. Vaihtoehtoisesti seitankinkun tilalla voit käyttää rapeaksi paistettua tofua.

MUNAKOISOSANDWICH

 • vaaleita kokojyväsämpylöitä
 • vegaanista pestoa (esim)
 • marinoituja munakoisoja (esim. Pirkka parhaat)
 • seitankinkkua
 • rucolaa
 1. Levitä pestoa sämpylän puolikkaille.
 2. Asettele täytteet leivälle ja nauti heti.

munakoisosandwich2

5 vastausta kirjoitukseen “Munakoisosandwich

 1. Rakaston munakoisoja!

  Seitankinkun kanssa en ole tosin vielä kokeillutkaan mutta nyt voisikin, tässä kuitenkin tulee pian väsättyä jonkinmoista seitania joulua odottamaan.

 2. mustikkapöperö, seitankinkku sopii kyllä loistavasti peston ja munakoison kanssa, kannattaa kokeilla!

 3. Mmmm,munakoiso on ihanaa,myös leivän välissä:-)Just tänään söin uunissa grillattua munakoisoa,jonka päällä oli tahinikastiketta,yhdessä kahvilassa jossa tapasin paikallisen bloggarin. Oli kyllä mahtavan hyvää!
  Täällähän ei vietetä joulua,vaikka kyllä on monta väestöryhmää jota sitä viettävät,joten joulukrääsää löytyy täältäkin.Sen sijaan täällä alkaa perjantaina 8pv pituinen valon juhla,hanuka,jolloin annetaan lahjoja ,etupäässä lapsille. Mutta minä annan mielelläni ruokalahjoja aikuisillekin,ja nyt kun on kuivuri keittiössä olen innostunut tekemään sen avulla hedelmärullia,joita annan ruokalahjaksi…

 4. Yaelian, ne sun hedelmärullat näyttää kyllä tosi hauskoilta! Testaisin ehdottomasti, jos olisi kuivuri käytössä.

 5. Täytyykin testata noita grillattuja ja marinoituja munakoisoja!
  Itse tulee aina ostettua ihan tuoreena..
  mutta noi vois sopia tosi hyvin pizzaan! (Johon useimmiten laitan myös tuoretta munakoisoa) :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights