Puputytön juhlakirja ja french toast

Ihana puputyttö on palannut uuden kirjan kera!


Viime vuonna ilmestynyt vegaaninen leivontakirja, Raisa Kettusen Puputyttö ja vohvelisankari on yksi ihanimmista ruokakirjoista, ja nyt sille on ilmestynyt jatkoa: Puputytön juhlakirja (Moreeni 2011). Vohvelisankarista poiketen Puputytön juhlakirja ei sisällä pelkkiä leivontareseptejä, vaan kansien välistä löytyy ohjeita myös ruokaisille salaateille, tofuruuille ja muille suolaisille herkuille.

Puputytön juhlakirja on jaoteltu yleisimmin Suomessa vietettyihin juhliin. Kirjasta löytyy inspiraatiota niin joulun, pääsiäisen, juhannuksen kuin hääjuhlienkin tarjoiluun. Karkauspäivää ja eläintenpäivää unohtamatta!

Puputytön juhlakirja on yleisilmeeltään ja -fiilikseltään ihan yhtä hauska ja iloinen kuin edeltäjänsä. Vegaanikokkailu kun ei tosiaan ole mitään haudanvakavaa ja vaikeaa puurtamista, ja se kyllä tulee tässä kirjassa hyvin esille. Ihana lisä kirjassa on pienet askarteluvinkit ja muut varsinaisesti ruokaan liittymättömät juhlaideat!

Vaikka juhlakirja ei ole pelkkä leivontakirja, niin sen leivontareseptit ovat selvästi kirjan parasta antia. Toivonkin, että Puputyttö jatkaisi seuraavaksi seikkailujaan vielä toisen leivontakirjan muodossa!

Testasin Puputytön juhlakirjasta ”ranskattaren paahtoleipää” eli french toastia. Ja voi pojat että oli hyvää! Nämä on niitä elämän pieniä hetkiä, jolloin olen hyvin hyvin onnellinen siitä, etten ole karppaaja.

Puolitin kirjasta löytyvän ohjeen, mutta tässä resepti sellaisena kuin se Puputytön juhlakirjasta löytyy:

French toast eli ranskattaren paahtoleipä

 • 1 iso paketti paahtoleipää
 • 5 dl soijamaitoa
 • 1 dl gram- eli kikhernejauhoja
 • 3,5 rkl perunajauhoja
 • 1 rkl vaniljasokeria
 • 1,5 tl kanelia
 • margariinia paistamiseen
 • marjoja ja vaahterasiirappia tarjoiluun
 1. Sekoita kaikki ainekset paahtoleipää lukuun ottamatta laakeassa astiassa.
 2. Kuumenna nokare margariinia melko kuumalla pannulla. Kasta paahtoleipäviipale molemmin puolin soijamaitoseoksessa ja nosta pannulle. Paista kiinteäksi ja kauniin väriseksi.
 3. Tarjoile heti!

Jos tällä ei viikonloppuaamu lähde hyvin käyntiin, niin ei sitten millään :)

P.S. Puputytön juhlakirjaa saa ostettua kirjakaupoista. Omani tilasin Animalian nettikaupasta, jotta kirjan tuottokin menee hyvään tarkoitukseen.

7 vastausta kirjoitukseen “Puputytön juhlakirja ja french toast

 1. Tuo French Toast näyttää niin hyvältä että pakko sitä on kokeilla vaikkei mahani ihan älyttömästi tykkääkään paahtoleivästä!

  Kiitos muuten mahtavasta blogista. Olen tätä seuraillut jo jonkun aikaa ja monia ohjeita on tullut kokeiltua ja todella hyviksi todettu. En varsinaisesti edes ole kasvissyöjä mutta pääasiassa ruokavalioni on hyvin kasvispainotteinen, esim lihaa tulee syötyä todella vähän.

 2. Heaven Queen, ei vehnäleivän puputtaminen jatkuvasti ole varmasti kenellekään hyväksi ja itsekin syön arkena pelkästään täysjyväruisleipää. Mutta viikonloppuherkuttelu on aina hyväksi, jos ei vatsalle niin ainakin mielelle :)
  Kiva kuulla, että Chocochilistä on ollut iloa! Olen ennenkin todennut, ettei hyvä kasvisruoka ole mikään vegaanien yksinoikeus. Sehän on vaan hyvä juttu, jos edes joskus vaihtaa lihan ja muiden eläinperäisten juttujen tilalle kasvista, vaikkei nyt ihan vegaaniksi ryhtyisikään (mikä nyt ei tietysti olisi huono juttu sekään ;) ).

 3. No kun minäkään en varsinaisesti jatkuvasti syö vehnäleipää, yleensä syön ihan ruisleipää, ja sellaista missä mahdollisimman paljon käytetty ruista.

  Mulla kyllä on käytännössä niin päin nykyään että vaihdan kasvikset lihaan. Huomaan että voin paljon paremmin näin. :) Vähän kyllä pitäisi skarpata tuon proteiinin suhteen, tiedän saavani sitä aivan liian vähän eikä kyse ole siitä ettenkö tietäisi mistä kasvisjutuista sitä saisi vaan lähinnä omasta laiskuudesta. :D

 4. Ihanaa, Elina! Kiitos oikein piristävästä ja kaikinpuolin ihanasta arvostelusta! Ja muutenkin, teet hienoa työtä (blogillasi ja ihanilla kuvillasi) veganismin edistämiseksi! Kiitos!

  ♥ Raisa/Puputyttö

 5. Itse puolestani kokkailijana enkä niinkään leipurina ihastuin tämän keittokirjan kokkailuohjeisiin :D (tosin näin jälkijunassa vasta kesällä 2014, kun kirja tarttui kesäalesta lapaseen). Eli jokaiselle selvästi jotakin! Pastaherkku, kukkakaalisalaatti ja mahottoman maukas perunasalaatti veivät kielen mennessään :P Kurrekurredut-saaren porkkanasoppa oli myös herkkua, ja lisäksi auttoi kesäflunssasta selviytymiseen!

  Jos leivontareseptit ovat vielä edellämainittujakin herkullisempia, niin voi apua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights