Vegaanin pääsiäinen 2012

Päivitetty versio parin vuoden takaisesta pääsiäispostauksesta.


Esimerkiksi näistä herkuista voi rakentaa mieleisensä pääsiäispöydän!

Pääruuat:

…tai rosmariiniseitania vanhasta listauksesta :)

Lisukkeet:

Muut:

Makeat:

Tämänvuotinen pääsiäismunatarjonta ei ole tainnut juuri muuttua edellisistä vuosista. Edelleen vegaaneille on tarjolla mm. Mignon-konvehteja, Tipu-marmeladeja sekä Sorinin appelsiini- ja kaakaonibsimunia (Turussa niitä saa ainakin Wiklundin S-Marketista). Myös Lidlin tarjonta kannattaa katsastaa marsipaanimunien varalta.

Jos en ehdi palata asiaan enää uusien pääsiäisherkkureseptien kera, niin oikein hyvää pääsiäistä kaikille! Nauttikaa muutamasta ylimääräisestä vapaapäivästä (jos olette niin onnellisia että sellaiset sopii työvuoroihinne) ja syökää paljon mämmiä :)

8 vastausta kirjoitukseen “Vegaanin pääsiäinen 2012

 1. Mignonkonvehdeissa lienee tietääkseni maitoa? Ainakin ystäväni, joka on maitoallergikko joutuu niitä välttelemään vaikka mignonmunia pystyykin syömään.

  Tällaista tietoa netistä: Mignon-konvehdit ovat vähälaktoosisia kun taas Mignon-munat ovat täysin laktoosittomia. Massan ollessa kummassakin tuotteessa sama, johtuu ero siitä, että konvehdit valmistetaan linjalla, jossa käsitellään myös muita, laktoosia sisältäviä tuotteita.

 2. Ja tässä vielä sisältö Fazerin sivulta: Manteli-pähkinänougat Ainekset: sokeri, kaakaovoi, manteli 16%, hasselpähkinät 16%, kaakaomassa, emulgointiaine (soijalesitiini), aromi (vanilliini), rasvaton maitojauhe (alle 0,5 %).

  1. Aino, mignon-konvehteja koskee sama asia kuin esim. Marianneja. Tässä teksti aiheeseen liittyen Vegaanituotteet.net -sivustolta:
   Moni vegaani luokittelee nämä tuotteet vegaanisiksi, koska ainesosaluettelon maitoainesosa tarkoittaa valmistajan mukaan jäämää, joten siksi ne löytyvät tämänkin sivun listoilta. Alla Fazerilta helmikuussa 2011 saatu viesti liittyen aiheeseen:

   “Fazerin Marianne, Marianne Crush, Mariannelakritsi, Premium leivontasuklaa ja Tumma leivonta suklaa sisältävät aina varmasti maitojauhetta alle 0,5 prosenttia. Kyse on nimenomaan jäämästä eli tuotteiden resepteissä ei ole maitojauhetta. Sitä kuitenkin eksyy niihin, koska samoilla tuotantolinjoilla valmistetaan myös maitojauhetta sisältäviä suklaita.”

   Lisäselvitys syksyltä 2011:

   “Maitojauhetta on aina varmasti alle 0,5 prosenttia (eli välillä ei yhtään, välillä 0,49 % mutta aina alle 0,5 %).”

 3. Hei!
  Löysin pääsiäiseksi vegaanisia täytekonvehteja (Espoon Lippulaivan K-supermarket Seilorista). Suklaayhdistyksen sivujen mukaan myös Stockmannilta voisi kyseistä tuotetta löytyä. Tässä linkki pakkauksen kuvaan:

  http://www.santaluzia.com.br/images%5Cproduct%5C722456_roxy_amargo_z.jpg

  En ole vielä konvehteja maistanut, mutta ainakin suklaayhdistys oli arvostellut ne hyvin 4/5 ja pakkauksessa näyttivät kivoilta :)

  Hauskaa pääsiäistä!

 4. ChiliCaramel, noita Verganin konvehteja oli joulun aikaan meidän lähikaupassa (K-Supermarket) paljon erilaisia, ja ainakin 3-4 oli vegaanisia. Nyt en oo kyllä niitä enää nähnyt missään :/ Mikään varsinainen pääsiäissuklaahan tuo ei kyllä ole. Vegaanisia suklaita ilman pääsiäis-etuliitettä löytyy kyllä vaikka millä mitalla :)

 5. Tein perjantaina pääsiäisaterian lihansyöjäjoukolle sinun ohjeilla. Kaikki ottivat toisenkin lautasellisen =D Tarjolla oli jerk- ja rosmariinseitania, limebataatteja patonkia ja salaattia. Jälkiruoaksi oli pääsiäiskakkua ja marjaisat kaura-spelttiruudut. Kiitos hienoista ohjeista!

  En ole aikaisemmin kokeillut mitään noista ohjeista joten pääsin itsekin jännäämään miten onnistuin, jerk-marinadia tehdään pian uudestaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights