Itse tehdyt ruokalahjat

Jouluun on vielä muutama päivä aikaa, joten vielä ehtii pyöräyttää pakettiin itse tehtyjä herkkuja. Kokosin teille muutamia suosikkejani lahjaideoiksi.

kanelitangot

Nyt on taas se aika vuodesta, kun ruokabloggaajaa alkaa harmittaa. Kaikkein mieluiten hääräisin juuri nyt keittiössä valmistelemassa jouluruokia ja tekemässä jouluisia ruokalahjoja, mutta edessä on perinteinen 65 tunnin työputki ennen jouluaattoa, enkä enää ehdi tehdä keittiössä muuta kuin käydä keittämässä aamukahvit ja kaivaa ruokaa pakastimesta mukaan töihin.

Jos sinä kuulut niihin onnekkaisiin, jotka ehtivät vielä ennen joulua hääriä keittiössä, keräsin alle muutamia reseptejä sitä silmällä pitäen, jos lahja jollekulle on vielä hankkimatta. Minä en ainakaan olisi yhtään pahoillani, jos pukinkontista löytyisi paketillinen itse tehtyä leipää tai rasiallinen tryffleitä :)

Entäs sitten ruokalahjojen säilyvyys? Tryffelit ja muut namuset voi tehdä vaikka tänään, ja ne kyllä säilyvät jääkaapissa hyvin jouluaattoon saakka. Keksit kannattaa leipoa vasta päivää, paria etukäteen. Suklaaleivän ja pikkukakkuset voi tarvittaessa pakastaa. Kakkuset voi kuoruttaa vasta aattoaamuna. Vaniljauute ei enää ehdi valmistua jouluksi, mutta pulloon voi merkitä päivämäärän, koska se on valmista käytettäväksi.

Ja jos alla olevista herkuista ei löydy sopivaa ruokalahjaa, käänny kollegan puoleen. Vatsasekaisin kilinkolin -blogin joulukalenterissa ideoitiin ruokalahjaksi ruisleivän juuri.

piparkakkutaikinatryffelit

Piparkakkutaikinatryffelit

bounty-tryffelit

Bounty-tryffelit

maapahkinavoi-kauranamuset

Maapähkinävoi-kauranamuset

nutella

Kotitekoinen nutella

vaniljauute

Vaniljauute

maapahkinasuklaacookiet3.jpg

Maapähkinä-suklaacookiet

suklaamakadamiakeksit1

Suklaa-makadamiakeksit

suklaaleipä

Italialainen suklaaleipä

kookosbaileys

Kookos-Baileys

 joulukakkuset1.jpg

Jouluiset pikkukakkuset

Chocochili jää tämän myötä joulutauolle. Oikein ihanaa ja rauhaisaa joulua kaikille!

4 vastausta kirjoitukseen “Itse tehdyt ruokalahjat

 1. Kiitos Elina kaikista mahtavista resepteistäsi! :) Tuunasin Viiden tähden vegaanissa olevan parsakaali-savutofupiirakan reseptiä ja siitäkin tuli ihanaa. Pohjan tein kuten sinäkin, mutta laitoin täytteeksi paistettua sipulia, viipaloituja kirsikkatomaatteja sekä 200 g murustettua Taifunin rosso-tofua. Sitä myydään ainakin Ruohonjuuressa. Sekoitin näiden sekaan saman soijajogurttimausteseoksen, kuin ohjeessasi. Ennen kun kaadoin täytteen esipaistetun pohjan päälle, levitin siihen vielä vähän vegaanista rosso-pestoa. Tämä piirakka on tosi hyvää. Vein sitä töihin joulukahveille ja kaikki meni ja sekasyöjätkin tykkäsivät kovasti. :)

  Ihanaa ja rentouttavaa joulua! :)

  1. Noi Taifunin tofut onkin ihan superherkkua! Tunnustan syöväni niitä aika usein kylmänä suoraan paketista tai paloiteltuna salaatin seassa ;)
   Ja kiva kuulla, että piirakka kelpasi työkavereillekin!

   Ihanaa joulua! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights