Vegaanin joulu 2012

Tämän vuoden ruokavinkit jouluun, olkaa hyvä!


Viime vuosien tapaan tämä listaus sisältää vaihtoehtoisia jouluherkkuja. Perinteisten joululaatikoiden ohjeet voi vilkaista vaikka tästä Vegaaniliiton reseptivihkosesta (pdf). Jos ei itse jaksa kokkailla, Vegaanituotteet.net -sivustolta löytyy listattuna kaupoista saatavat valmiit jouluruuat ja -herkut.

Tsekkaa myös Chocochilin joulu-osio!

Pääruuat:

Seitankinkku

Seitanviipaleet

Lämmin punajuuri-savutofusalaatti

Quinoa-hernerouhekroketit

Mausteinen bataatti-kikhernevuoka

Pähkinäinen mureke

Shepherd’s pie linsseistä

 

Lisukkeet:

Sriracha-pestokikherneet 

appelsiiniruusukaalit

uuniviikunat

sitruunalinssit

 

Leivät:

metsäsienifocaccia

italialainen suklaaleipä

 

Makeat:

vaniljainen riisipuuro

piparkakut

piparkakkutaikinatryffelit

helppo joulusuklaa

bounty-tryffelit

viski-taatelikakku

 

Entäs sitten ne lahjat? Pakkaa itse tehdyt tryffelit kauniiseen pakettiin, leivo suklaaleipää tai viski-taatelikakkua. Tai anna lahjaksi pullollinen itse tehtyä kookoshilloa tai vaniljauutetta. Viiden tähden vegaani (joka on kustantajalta nyt loppuunmyyty, mutta muutamasta paikasta sitä voi vielä löytyä!) tai muu vegaanikeittokirja on tietysti myös oiva lahja kokkauksen ystäville :)

 

10 vastausta kirjoitukseen “Vegaanin joulu 2012

 1. Moikka!

  Oli pakko itekkin tulla kommentoimaan tänne :) löysin vasta eilen sun blogin. Aloin tuossa muutama päivä sitten kasvissyöjäksi, ja oli kiva löytää tällaisia ihania reseptejä! Pakko laittaa ylös näitä itselle!

  Kiitos ihanista resepteistä<3

 2. Kiva kun olet kerännyt tänne jouluruokaohjeita. Ensimmäinen joulu vegaanina tulossa ja tämä helpottaa valmisteluita aika tavalla kun reseptejä ei tarvitse haravoida kirjastosta ja netistä. Kiitos! :)

 3. Tanja H., ihana kuulla, että olet löytänyt kasviruokien maailmaan :) Toivottavasti täältä löytyy inspiraatiota ja vinkkejä vegaanikokkailuihin!

  Jasu, olepa hyvä! Ja hyvää ensimmäistä vegaanijoulua :)

 4. Ensimmäistä kertaa joulu kasvissyöjänä ja kokeilen seitankinkkua (: Säilyyköhän ”kinkku” kuinka kauan jääkaapissa? Tai mitä seitanille tapahtuu jos sen pakastaa vaikkapa siivuina?

 5. Tästä listasta kyllä moni herkku päätyy meidänkin joulupöytään!

  Noi hernekroketit oli muuten ihan mahtavia! Tein niitä gluteenittomina eli ilman korppujauhoa ja NAM. Jo viime jouluna appivanhempia ihastuttaneet Sheperd’s pie ja viski-taatelikakku pääsevät ehdottomasti ruokalistalle tänäkin vuonna, Seitankinkun kanssa en ole vielä onnistunut, mutta en aio luovuttaa!

 6. Arla, seitankinkku säilyy jääkaapissa jonkun vajaan viikon, ja sen voi hyvin myös pakastaa, kokonaisena tai viipaleina ja antaa sitten sulaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä.

  Pinja, kiva kuulla, että moni resepti on onnistunut :) Toivottavasti seitankinkun kanssakin lykästää tänä vuonna!

 7. Kommentoin ensimmäistä kertaa, vaikka olenkin tehnyt leipomuksia ja ruokia sinun resepteilläsi jo aikaisemminkin. Tällä kertaa kokeilin ensimmäisen kerran seitankinkkua, kun hitauttani jäin ilman Kirjakahvilan joulukinkkua jo toisena vuotena. Päätin käyttää vähän eri mausteita, mutta kinkkuni onnistui hyvin! Ja oli hauska huomata miten helppoa kinkun/seitanin tekeminen oli. Kiitos mahtavasta blogista ja mukavaa joulunodotusta!

 8. Anu, kiva kuulla, että onnistui :) Seitanin tekeminen on itse asiassa yllättävän helppoa, vaikka se saattaakin kuulostaa vaivalloiselta.

 9. Kiitos resepteistä!

  Valmistin joulupöytäämme uuniviikunoita ja vaniljaista riisipuuroa, ja molemmat kyllä päätyvät vuoden-ympäri-käyttöön :) Kummissakin oli sekin ihana puoli, että ne maistuivat myös seuraavana päivänä kylminä, ja vaniljaisesta riisipuurosta saakin varmasti loihdittua vaikka mitä herkullisia kylmiä jälkiruokia.

 10. Alkuun kiitos inspiroivasta blogista! Täältä on monta kestosuosikkia tarttunut mukaan.

  Joulusta asti olen suunnitellut seitanpaistin kokeilua. Tänään viimein pääsin toteutukseen asti. Kuivahkoa tulo, mutta maistui silti ihan hyvin tälle kasvissyöjämutsille ja pian 2-v sekasyöjälapselle. Osaatko sanoa, mikä mahtoi mennä pieleen (vai menikö mikään), kun paistin koostumus muistutti enemmän leipää kuin lihaa? Pian 20 vuotta lihatonta ruokavaliota takana, mutta seitan on jäänyt muutamaan ravintolatestaukseen. En siis oikeastaan tiedä oliko koostumus ”oikea”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights