Ruokavuosi 2022

Vuoden 2022 parhaat palat.


tammikuu

Tammikuussa aloitin uudella työhuoneella ja olin niin innoissani, että vihdoin on kunnolla tilaa kokkaamiseen ja kuvaamiseen! Tein kuukauden aikana muun muassa herkullisen vihreämmän version klassisesta tofu limonellosta ja herkuttelin ihanalla savutofutahnalla. Leivoin myös tofu-riisipasteijoita ja herkullisia Biscoff-brownieita.

helmikuu

Alkuvuonna opettelin kumppanini kanssa kotona tekemään oikeasti hyvää pizzaa ja saatiinkin pohjasta erinomaisen hyvä, myös kotiuunissa toimiva versio! Resepti löytyy täältä.  Lisäksi kokkailin muun muassa sopivan tulista gochujang-nuudelisalaattia ja kookos-porkkanakeittoa.

maaliskuu

Maaliskuussa tein täydellä tohinalla Yhden astian vegaaniruoat -kirjaa ja samalla täällä blogissa oli pääsiäisvaihe päällä. Tein suklaapashaa, vegaaniversion raikkaasta lemon posset -jälkkäristä sekä sitruunarisottoa. Kuukauden arkiruokalemppari oli helpot maapähkinänuudelit.

Huhtikuu

Kirjaprojekti vei huhtikuussa lähes kaiken ajan, mutta blogiinkin ilmestyi ihana pastasalaatti sekä tofutacot.

toukokuu

Keittokirjaa viimeistellessä ehdin kokkailla taas vähän muutakin. Kolmen raaka-aineen lakritsijäätelö oli kevään hitti. Aloittelin jo grillikautta tekemällä Hesarille grilliruokajuttua ja blogiin koukuttavan hyvällä maapähkinävoikastikkeella viimeisteltyjä romanescovartaita. Vegaaniset cannellonit oli teidän kuukauden suosikkiresepti.

Kesäkuu

Yhden astian vegaaniruoat luovutettiin kustantajan huomaan, joten jatkoin kesää grilliruokaintoilun parissa. Hoisin-marinoidut munakoisovartaat ja grillattu tuore maissi oli kesän lempiruokaa. Lyttyperunasalaatti oli kuukauden suosituin resepti.

heinäkuu

Heinäkuun pidin lomaa ja yövyin road tripillä Keski-Euroopassa parissa kokonaan vegaanisessa hotellissa. Hotellielämyksistä lisää täällä.

elokuu

Paluu arkeen sujui mukavammin hyvän ruoan parissa! Helppo ja nopea tomaatti-savutofupasta nousi loppukesän lempiruoaksi. Lisäksi kokkailin ihanaa maapähkinävoi-kukkakaalicurrya ja oikaistun version baba ganoush -munakoisotahnasta.

syyskuu

Syksyllä innostuin maustekurkkudipistä ja paistelin usein viidessä minuutissa valmistuvaa pannumysliä. Kuukauden lempiherkun virkaa toimitti amerikkalaiset porkkanapannukakut. Syksyn kivoin työprojekti oli kuitenkin, kun pääsin mukaan kehittämään uutta vegaanista tuotevalikoimaa Food & Co -kampusravintoloiden kahvilatuotevitriiniin.

lokakuu

Yhden astian vegaaniruoat ilmestyi ja ensimmäinen painos myi nopeasti loppuun! Jaoin blogiin yhden lempiresepteistäni kirjasta: kalaton kiusaus. Ruoan hinta jatkoi nousuaan, joten panostin enemmän edullisiin resepteihin. Tein budjettiversion suositusta gnocchivuoasta, paistelin pannukaalilaatikkoa ja tein soijarouhekastiketta.

marraskuu

Marraskuun alussa jatkoin vielä arkiruokalinjalla ja tein pitkästä aikaa soijasuikalereseptin: inkiväärinen soijasuikale-kasvispannu. Tein blogiin myös valmiin kolmen viikon ruokalistan edullisista vegaanisista arkiruokaresepteistä. Aloittelin jouluruokien parissa tekemällä mm. koukuttavan hyviä miso-sinappiruusukaaleja.

joulukuu

Mehevä coq au vin linsseistä oli koko joulukuun suosituin resepti, enkä ihmettele! Lisäksi paistelin maa-artisokkalaatikkoa ja tein ihanaa paahdettua lanttusalaattia. Kirjoitin tietysti myös perinteisen jouluruokakoosteen.

toiveita vuodelle 2023

Veikkaan, että tästä vuodesta tulee grilliruokavuosi! Pääsemme vihdoin viettämään aikaa mökille ja kunhan saadaan grilli hankittua, uusia grillireseptejä on luvassa! Odotan myös innolla, että pääsen kasvattamaan omia vihanneksia.

Muutama kiva työjuttukin on jo muhimassa, joten toivottavasti tästä vuodesta tulee hyvä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights