Vegaanin grilliruoat ja kesäherkut

Mitä vegaani laittaa grilliin? Kurkkaa vinkit parhaisiin kesäruokiin tästä postauksesta.


Kasviksista saa koottua mitä mahtavimman grillimenun! Ja nykyään kaikkea ei edes tarvitse tehdä itse, sillä kaupoista löytyy nykyään jo laajat valikoimat herkullisia grilliin sopivia vegemakkaroita ja -pihvejä.

Kokosin tähän listaan grilliin sopivat ruoat, kesän parhaat vegemakkaravinkit, perunasalaatit ja helpot kesäjälkkärit. Mihin sitä lihaa enää muka tarvitaan?

grillireseptit

 

parhaat kesäsalaatit

Vinkki! Tofuskagen sopii tarjottavaksi sellaisenaan keitettyjen uusien perunoiden kanssa. Merellisiä makuja kaipaaville suosittelen perunoiden kanssa myös merileväkaviaaria sekä tätä savutofutahnaa.

kauppojen parhaat vegemakkarat ja -pihvit

  • Omia suosikkejani grilliin on tällä hetkellä Meeatin Muu-nakit ja -makkarat, K-kauppojen VegMe-sarjan nakit sekä Makukeittiön Kasvisnakit.
  • Burgeripihveiksi suosittelen Beyond Meatin tai Moving Mountainsin vegelihapihvejä. Vegekanaburgereita varten suosittelen kääntymään Apetitin Crispy Chick- tai The Vegetarian Butcherin vegekanapihvien puoleen. Aikaisemmin mainitsemistani bbq-seitanipihveistä tulee myös herkulliset burgeripihvit!
  • Meeatin pippuripihvi ja kasvisgrilletit ovat nekin mainioita grillattavia!

kesäiset jälkkärit

muut reseptit

Kannattaa kurkata myös Helsingin Sanomille kirjoittamani pari grilliruokajuttua resepteineen. Suositus erityisesti misomarinoiduille kuningasosterivinokasvartaille sekä teriyakiseitanille. Jutut löytyvät täältä ja täältä.

2 vastausta kirjoitukseen “Vegaanin grilliruoat ja kesäherkut

  1. Kiva kun teit tällaista listaa! Olen koittanut googlailla grilliruokaohjeita, mutta vähän tuntuu olevan edelleen lapsenkengissään blogeissa ja muuallakin vegaaninen grillisapuska. Tai sitten en osaa vaan etsiä. Englanniksi varmaan löytyiskin paremmin.

    Tekeytymässä ois juhannusaaton iloksi toi bbq-seitan ja perunalinssisalaatti. Vaikuttaa lupaavalta, vaikka onkin vielä vähän vaiheessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *