20 helppoa vegaanista arkiruokareseptiä

Nämä reseptit sopivat myös kasvisruokaan vasta tutustujille!


Sain vähän aikaa sitten lukijatoiveen, että tekisin koosteen erityisen helpoista, vasta vegaaniruoan parissa aloitteville sopivista resepteistä. Kokosin tähän reseptejä, joissa on sekä tuttuja ruokia ja raaka-aineita, mutta myös jotain uutta. Näiden reseptien avulla opit valmistamaan tofua, soijarouhetta ja soijasuikaleita sekä käyttämään monipuolisesti kikherneitä, papuja ja erilaisia kasviksia.

1. Yhden astian linssimakaronilaatikko

Yhdessä astiassa valmistuva makaronilaatikko on ruoanlaitto helpoimmillaan. Linssimakaronilaatikko on tuttu ruoka uudella tvistillä.

2. Soijarouhekastike

Helppo tomaattinen soijarouhekastike maistuu erityisesti perunamuusin kaverina. Tämän kanssa on hyvä tutustua soijarouheen käsittelyyn!

3. Nopea tomaatti-savutofupasta

Jos tofu on vielä vieras raaka-aine, siihen voi tutustua myös näin! Savutofu soseutetaan herkulliseen, kermaiseen kastikkeeseen.

4.  Nyhtökaura-gnocchivuoka

Tämä on yksi Chocochilin ikisuosikeista, ja maistuu aina kaikille! Helposti valmistuva gnocchivuoka on myös hyvä resepti tutustua, miten herkullisia vegaaniset juustokuorrutteet voivat olla.

5. Vartissa valmis vegaaninen pinaattikeitto

Pinaattikeittokin valmistuu helposti vegaanisena, eikä ruoan tekemiseen kulu varttia kauempaa. Vegaaninen pinaattikeitto on täyteläinen ja kermainen. Kurkkaa reseptistä myös vaihtoehto pinaattikeiton kanssa tarjotulle kananmunalle!

6. Vihreämpi tofu limonello 

Tofu limonello on jo klassikoksi muodostunut herkkupasta. Tässä versiossa on vähän ekstrakasviksia. Resepti on hyvä keino tutustua niin tofuun kuin kasvimaitotuotteiden käyttämiseen.

7. Kalaton kalakeitto

Savutofusta saa pyöräytettyä myös ihanan vegaaniversion kalakeitosta.

8. Soijarouhelasagne

Tämä helppo lasagne hurmaa myös lihansyöjät!

9. Ruskea kastike tofusta

Täyteläinen ruskea kastike, jossa on proteiinina hyvin maustettua tofua. Tämäkin resepti on hyvä tofun valmistamisen opetteluun!  Jos kaipaat jotain lapsuudesta tuttua, tätä reseptiä kannattaa kokeilla.

10. Harissa-linssikeitto

Tämä on yksi lempikeitoistani! Lempeän mausteinen keitto sopii myös kaikille, jotka haluavat tutustua linssien valmistamiseen ja uusiin mausteisiin.

11. Helpot soijarouhepyörykät

Kaipaatko helppoa reseptiä pyöryköille, jotka on helppo muotoilla, pysyvät hyvin koossa paistaessa ja tietysti maistuu herkulliselle? Kokeile näitä!

12. Överilohkoperunat

Tässä helpossa peltiruoassa on erityisen herkullisia kikherneitä ja ihana chimichurrikastike. Jos et vielä tiedä miten maustaisit kikherneitä (ja miksei papujakin), testaa tätä!

13. Soijarouhe-kaalilaatikko

Perinteisen kaalilaatikon tekeminen vie vähän aikaa, mutta pieni vaiva kannattaa! Vegeversio kaalilaatikosta syntyy helposti soijarouheesta. Jos haluat vähän oikaista, voit kokeilla kaalilaatikon pikaversiota eli pannukaalilaatikkoa.

14. Kikhernetonnikalaleivät

Kaipaatko merellisiä makuja? Kikherneistä saa tehtyä helposti tonnikalamaista tahnaa, joka on täydellistä voileipien välissä! Tuhdit kikhernetonnikalalla täytetyt voileivät sopivat mainiosti lounaaksi.

15. Paahdettu hummus-perunasalaatti

Tämä ihana lämmin salaatti sopii hyvin tarjottavaksi esimerkiksi valmiiden kasvispyöryköiden kanssa. Jos et ole vielä tottunut hummuksen syöjä, tässä reseptissä pääset kokeilemaan miten hyvin se sopii muuallekin kuin leivän päälle.

16. Härkis-punakaalitacot

Tacojen täytteen pyöräyttää helposti myös täysin kasvipohjaisesti, eikä tästä puutu makua! Herkullisen Härkis-mustapaputäytteen kaveriksi sopii raikas limemarinoitu punakaali.

17. Vöner-valkosipuliperunat

Seitan- eli vehnäproteiinipohjainen Vöner kruunaa herkulliset maidottomat valkosipuliperunat.

18. Vihreä nuudelisalaatti

Härkäpapusuikaleilla höystetty vietnamilaishenkinen nuudelisalaatti sopii aasialaisten makujen ystäville. Nuudelisalaatti on helppo valmistaa!

19. Pähkinäiset punajuuripihvit

Nämä helpot pihvit pysyvät hyvin koossa ilman kananmunaa ja sisältävät runsaasti herkullista punajuurta ja pähkinöitä.

20. Marry me chicken soijasuikaleista

Jos soijasuikaleet eivät ole vielä tuttu raaka-aine, kokeile tätä reseptiä! Edulliset ja helpot soijasuikaleet ovat kätevä kuivakaapin perusaines, joista saa monenlaista herkkua aikaiseksi. Tässä maukkaassa kastikkeessa soijasuikaleet maistuvat kaikille!

5 vastausta kirjoitukseen “20 helppoa vegaanista arkiruokareseptiä

  1. Sun reseptit on hauskoja. Olen tutkaillut lupiinirouhetta ja muita lupiinituotteita viime aikoina. Saisiko niistä jotain reseptejä kun en itse oikein keksi miten niitä vois käyttää? Suomessa ainakin Koivualhon tila myy lupiinia, mutta toistaiseksi on jäänyt ostamatta reseptien puutteen takia.

    1. Kiitos reseptitoiveesta, laitan korvan taakse! Lupiini on kiva tuote ja sen tosiaan soisi yleistyvän enemmän proteiininlähteenä meilläkin! Saksassa sitä käytetäänkin jo aika laajalti ja sieltä saa mm. lupiinista valmistettuja jogurtteja.

      1. Jugurtti oli mulle uus juttu, mutta muita lupiinijuttuja on Saksan matkoilla tullut maisteltua. Lupiini on ilmeisen iso juttu myös Australiassa.

        Jään odottelemaan lupiini-reseptejä muiden rinnalle. :)

  2. Kaikki ohjeesi, joita olen kokeillut ovat oleet todella toimivia ja herkullisia. Tällaiset kokoelmat ovat hyvä ja hyödyllinen idea! Saisiko esittää toiveen pakastettavien ruokien listasta? Suunnittelen kokkaavani pienen arkiruokavaraston pakastimeen kiireisiä aikoja varten.

    1. Heippa! Kiitos toiveesta, laitan korvan taakse! Pääsääntöisesti kyllä melkein kaikkea voi salaatteja lukuun ottamatta pakastaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights