Ruokavuosi 2014

Vegaanin keittiössä -kirjan tekeminen piti tänä vuonna kiireisenä, mutta blogi on pysynyt siitä huolimatta aktiivisena. Nyt on taas sopiva hetki vilkaista ajassa taaksepäin. Mitäs herkkuja sitä tulikaan kokkailtua tänä vuonna?

maa-artisokat

Tammikuussa olin pois töistä, mutta testailin kotona reseptejä kirjaa varten, otin kuvia ja naputtelin tekstejä. Uusia reseptejä irtosi silti Chocochiliinkin. Mieleen jäivät erityisesti kuorineen paahdetut maa-artisokat. Kasvimaitojen ABC -tekstistä tuli yksi alkuvuoden luetuimmista blogipostauksista.

cashewjogurtti

Helmikuussa pohdin blogissa, mitä vegaani laittaa leivän päälle. Tein myös ihanaa cashewjogurttia Green Kitchen Stories -blogin ohjeella.

soijarouhepullat2

Maaliskuussa piipahdin taas lempikaupungissani Amsterdamissa ja kirjoitin postauksen suosikkipaikoistani. Pääsiäiseksi tein ihanaa suklaa-mämmimoussea. Vilautin myös pari kuvaa kulissien takaa ja kerroin ajatuksia keittokirjahärdellistä. Leivoin myös laskiaispullia (väliin tietenkin sekä hilloa että mantelimassaa!). Soijarouhepullista ja tuoretomaattikastikkeesta sen sijaan tuli yksi koko vuoden luetuimpia reseptejä.

Gingerale

Huhtikuussa laitoin vappusiman sijaan inkiväärioluen tekeille ja rakastuin pataleipään.

harkapapupannukakut2

Toukouussa paistoin pannukakkuja härkäpapujauhoista. Piipahdin Tallinnassa testaamassa uuden kaupunkiin rantautuneen vegaaniravintolan. Listasin kesäturisteja varten lempipaikkani kotikaupungistani Turusta.

raparperirooibosjaatee

Kesäkuussa iski jääteevillitys. Raparperi-rooibosjääteestä tuli erityisen ihanaa. Pohdin myös, miten kaapin perukoille unohtuneen macapussin saa tuhottua.

holskykurkut-aasialaisittain3

Heinäkuussa maustoin perinteiset hölskykurkut aasialaisittain. Munakoisocouscouksesta tuli kesän suosikkiruokaa.

porkkanakakkuset

Elokuussa sain kunniatehtävän: minusta tuli kummi! Leivoin porkkanakakkusia ensimmäiselle visiitille vauvan luokse. Loppukesän vihannes- ja marjasato sai ruokabloggaajan taas villiintymään: Paahdoin vihreitä papuja uunissa, upotin lehtikaalia perunamuusiin ja leivoin elämäni ensimmäisen raakakakun.

karhunvatukkaruudut

Syyskuussa vietimme viikonlopun Tukholmassa.  Pääsin mahtaville karhunvatukka-apajille ja leivoin gluteenittomia karhunvatukkaruutuja. Syksyisen arkiruoan virkaa toimitti soijarouhe-munakoisopata.

vegaaninkeittiossa

Lokakussa tärkein tapahtuma oli tietenkin, kun Vegaanin keittiössä putkahti vihdoin ja viimein painosta. Olo oli aika epätodellinen, kun lähes vuoden työ oli viimeinkin kansien välissä. Olin (ja olen edelleen) aivan sydän sykkyrällä kaikesta antamastanne ihanasta palautteesta! Lisäksi jouduin taas epämukavuusalueelle: Ylen AamuTV halusi minut ruokaohjelmaansa mukaan ja kävinkin siellä pyöräyttämässä kirjasta tutun maapähkinä-bataattikeiton. Kotona jatkoin raakakakkutouhuja ja testasin ihan superhyvää suklaakakkua Raakaleipurin parhaat kakut -kirjasta.

nyhtösoija

Marraskuussa ruokalistalle päätyi superherkku nyhtösoija. Palasin välillä perusasioiden pariin ja tein kaalilaatikkoa. Päästin sisäisen turkulaiseni valloilleen ja leivoin ensimmäistä kertaa elämässäni saaristolaisleipää.

sitruspiparit1

Joulukuussa etsiskelin kadonnutta joulufiilistä paistamalla pipareita. Paahdetut ruusukaalit granaattiomenalla ja saksanpähkinöillä päätyivät myös meidän ei-niin-perinteiseen joulupöytäämme. Vegaanin keittiössä -kirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun. Toinen painos ilmestyy kauppoihin heti vuoden alusta.

Nyt joulukuussa Chocochilissä on kävijäennätykset paukkuneet rikki. Ihan mahtavaa, että vegaaniruoka kiinnostaa näin monia. Tästä on hyvä jatkaa uuteen vuoteen! :)

Jäikö sinulle joku Chocochilin resepti erityisesti mieleen tänä vuonna? :)

16 vastausta kirjoitukseen “Ruokavuosi 2014

 1. Paahdetut ruusukaalit olivat myös meidän joulupöydässä. Todella hyvää settiä tuli. Kiitos blogistasi ja mukavaa joulun jatkoa. :)

 2. Paahdetut vihreät pavut olivat vuoden ehdoton suosikkiruoka. Ne olivat niin hyviä, että tein kerran niitä kaksi kertaa saman päivän aikana! Kiitos ihanasta blogista ja uudesta mahtavasta keittokirjastasi! Ja hyvää joulun jatkoa ja uutta vuotta 2015!

  1. Hehe, ne pavut olivat tosiaan aika koukuttavaa kamaa! Odottelen jo innolla syksyn papukautta!

   Onnea uudelle vuodelle!

 3. Viimeisin kokeilu punajuurisoijarouhepyörykät olivat todella hyviä. Jäävät meidän perheen listalle.

  1. Kiva kuulla! Nehän ovat ihan loistavaa arkiruokakamaa myös. Helposti saa tehtyä isommankin satsin vaikkapa pakkaseen.

 4. Tän vuoden resepteistä kovimmassa käytössä mulla on ollut ehdottomasti päärynätuorepuuro; niin hyvää ja helppoa, että tätä tulee tehtyä ihan viikottain. :)

  Muista resepteistä täytyy munkin mainita noi punajuuripyörykät; testasin joulupöytään ja olivat kyllä niin hyviä, että varmasti tulee tehtyä uudestaankin.

  1. Ihana kuulla! :) Oletko jo ehtinyt testata Vegaanin keittiössä -kirjan puuroreseptejä? Puurofanina pidän itse erityisesti kirjan uunikaurapuurosta ja banaani-maapähkinävoituorepuurosta.

   1. Itse asiassa just nyt aamulla selasin kirjaa ja katsoin, että tota uunikaurapuuroa voisi testata vaikka ensi viikonloppuna (arkiaamuina aika riittää vaan mikropuuroon). :)

    Ja tota tuorepuuroakin täytyy maistaa jossain vaiheessa, kun olen nyt pikkuhiljaa ruvennut lämpiämään maapähkinävoille.

 5. Uuden kirjasi testattuja ovat puolukkapiirakka, maapähkinä-bataattikeitto, linssi-
  kvinoaburgerit, ruis-porkkanapeltileipä. Toivoin kirjaasi syntymäpäivälahjaksi ja toiveeni toteutui. :) Kovasti tykkään kirjastasi ja blogistasi! Nuo reseptit olen tehnyt melkein kaikki jo pariin kertaan. Maapähkinä-bataattikeittoa käytin myös suolaisen piirakan pohjassa, mihin piti laittaa keitettyä perunaa, korvasin sen keitolla. Tuli muuten maukas piirakan pohja. :)

 6. Hei! Kiitos todella paljon hienosta blogistasi ja Vegaanin keittiössä -kirjasta. Vaikka olenkin ollut vegaani itse jo pidempään, saan resepteistäsi aina uusia ideoita kokkailuun! Pidän eniten resepteissäsi ja ”ruokamaailmassasi” siitä, että raaka-aineet ovat helposti saatavilla ja niissä hyödynnetään ihanien vihannesten, kasvisten, marjojen ja hedelmien parhaat maut hienosti. Sinun resepteistäsi näkyy hyvin se, ettei vegaani tarvitse välttämättä korviketta pekonille tai karjalanpaistille, kun kasviperäisistä raaka-aineistakin voi tehdä joka päivä aivan erinomaisen herkullista ruokaa. :) Erinomaista tulevaa vuotta sinulle!

 7. Hei Elina! Olen taustalla seurannut blogiasi lokakuusta 2013 jolloin osallistuin lihaton lokakuu kampanjaan ystäväni haastamana. Lihattoman lokakuun jälkeen ruokavaliostani tippui ensin liha, ja vuoden 2014 aikana pikkuhiljaa matkasta ovat pudonneet kala, maitotuotteet ja nyt viimeisimpänä myös kananmuna. Olen pyrkinyt jo pidempään tekemään vegaanisia valintoja ja nyt tammikuussa (pikkuinen varaslähtö joulukuun puolelta) olen mukana vegaanihaasteessa.

  Blogisi on ollut suurena apuna ja innoittajana, ja joulupukin kuultua toiveeni kirjastasi nyt myös kirja on jo ollut ahkerassa käytössä. Koko perhe vastaanotti uutta vuotta täyttäen tortillansa papuchilillä ja soijasuikaletäytteellä ja koko komeus päällystettiin avokadodipillä. Jälkkäriksi puolukkajäädykettä. Ja vuosi vaihtui suupieliä lipoen. ;)

  Blogin puolelta arkiruokailun vakkareihin on kotiutunut kesäkurpitsalinssikastike, kikhernemunakas, useammat keitot ja suursuosikki kookoscurry. Viimeisimpänä suosikkilistalle on noussut hummukset.

  Innolla matkaan kohti vuotta 2015 ja toivon että se tulee olemaan ensimmäinen kokonaan vegaaninen vuoteni ruokavalion suhteen. Kiitos kirjasta ja blogista. Ilman niitä olisin aika montaa makuelämystä köyhempi ja hanskat olisi lyöty tiskiin varmaan jo alkumetreillä.

  Mainiota vuotta 2015!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights