Ruokavuosi 2020

Vuoden 2020 parhaat palat.


TAMMIKUU

Niin hullulta kuin se nyt kaiken keskellä tuntuukin, niin viime talvena todella olin reissussa. Kotiuduin Vietnamista tammikuun lopulla ja kirjoitin matkasta enemmän täällä. Samalla reissulla vietin aikaa myös Lähi-idässä ja siitä inspiroituneena kokkailin esimerkiksi tätä ihanaa linssitaboulehia. Kotiin palattuani olin pitkästä aikaa inspiroitunut ruoasta, kuvaamisesta ja kokkaamisesta.

helmikuu

Helmikuussa olin vielä innoissani yhteisistä kokkaushetkistä bloggaajakavereiden kanssa, juuri ennen kuin maailma muuttui koronan takia. Ehdimme kuitenkin onneksi pitää ihanan brunssin, johon tein vegaanista shakshukaa. Leivoin myös maapähkinävoikermalla täytettyjä laskiaispullia ja tein helppoja arkiruokia, kuten näitä tofunuudeleita.

MAALISKUU

Maaliskuussa oli aikaa olla kotona ja leipoa, koska muutakaan ei voinut. Kuukauden suosituin resepti oli superherkulliset oreobrowniet. Innostuin passionhedelmäsesongista ja tein niistä muun muassa ihanaa tuorepuuroa. Kerroin myös enemmän tulevasta projektista, eli Lapsiperheen vegaanikeittokirjasta.

huhtikuu

Huhtikuussa herkuttelin ras el hanout -seitanburgereilla ja helpolla maapähkinä-suklaavaahdolla. Innostuin myös trendikkäästä dalgona-kahvista! Kokkailin myös superherkullisia munakoisoruokia Helsingin Sanomille.

toukokuu

Vappu vietettiin tänä vuonna kilistelemällä skumppaa kämppiksen kanssa parvekkeella. Myöhemmin samassa kuussa joltain illalta yli jääneet skumpat päätyivät pannukakkutaikinaan. Kuukauden arkiruokasuosikki oli helppo riisipilahvi. Toukokuu meni aika pitkälti vielä Lapsiperheen vegaanikeittokirjan parissa pakertaen.

kesäkuu

Kesäkuussa pääsin grillaamaan ja tein ihanaa grillattua munakoisoa ja vegaanista fetaa. Herkuttelin myös rapealla tofulla ja maapähkinäkastikkeella täytetyillä bao-sämpylöillä. Lapsiperheen vegaanikeittokirja saatiin pakettiin ja lähetettiin kustantajan huomaan.

heinäkuu

Saattaa olla, että elin pitkälti koko kesän erilaisilla nuudelisalaateilla ja ravintolaruoalla. Tämä herkullinen vihreä nuudelisalaatti oli yksi kesän suosikeista. Tein kesällä vain vähän töitä ja pääosin lorvin puistossa lukemassa kirjoja.

elokuu

Lapsiperheen vegaanikeittokirja tuli painosta, mutta koronatilanteen vuoksi ei voitu pitää kirjajulkkareita. Olin koko alkusyksyn sydän sykkyrällä teidän ihanista palautteista: on ollut superkiva kuulla, että kirja on helpottanut teidän kiireistä arkea ja että erityisesti kirjan kuuden viikon kiertävä ruokalista on tehnyt elämästä vähän helpompaa.

Ja elokuussa päätimme Suvin kanssa alkaa tubettamaan! Meidän b12-kanavan ensimmäinen video tuli ulos elokuun lopulla.

SYYSKUU

Muhkea vegaaninen omenapiirakka sai teidät innostumaan leipomisesta ja tästä piirakasta tulikin yksi vuoden luetuimmista resepteistä. Lisäksi kokkailin esimerkiksi kermaisia vöner-valkosipuliperunoita, porkkanapihvejä ja helppoa tortillavuokaa.

LOKAKUU

Innostuin lokakuussa Suvin kanssa keittelemään toffeeta muutamana iltana ja näiden kokeilujen tuloksena syntyi vegaanista hopeatoffeeta ja Biscoff-toffeeta. Herkuttelin toffeiden lisäksi myös Biscoff-korvapuusteilla. Leivoin pitkästä aikaa myös gluteenittomia juttuja ja tein gluteenitonta suklaa-banaanileipää ja ihanan mehevää gluteenitonta kesäkurpitsakakkua. Kuukauden suosituin resepti oli kuitenkin tämä munakoiso-pastavuoka.

marraskuu

Marraskuussa oli taas aikaa olla sisällä ja kokkailla. Leivoin esimerkiksi tätä superherkullista vegaanista punajuuri-vuohenjuustopiirakkaa (kyllä, se maistuu ihan vuohenjuustolta!) ja tein vegaanisia ravioleja. Tein myös tätä mainiota yhden astian vegekanakiusausta ja uunikasviksia papudipillä.  Tein tietysti myös taas perinteisen Chocochilin joulupostauksen.

joulukuu

Joulukuussa kokosin Instagramia varten vegaanisen juustolautasen ja leivoin muun muassa suolaisia tofuskagenilla täytettyjä joulutorttuja ja herkullista taatelikakkua.

Vaikka tämä vuosi on ollut kaiken kaikkiaan aivan järjetön, on työrintamalle mahtunut taas tosi ihania juttuja. On ollut ihan huippua päästä tekemään yhteistyötä monien omien lempituotteiden ja brändien kanssa, kuten Naturli, San Pellegrino, Violife ja The Vegetarian Butcher. Helsingin Sanomille on ollut tänäkin vuonna mahtavaa tehdä juttuja ja toivottavasti sekin homma jatkuu ensi vuonna. Lisäksi olen päässyt tekemään enemmän pelkkää ruokakuvausta asiakkaille, mikä on ollut erityisen kivaa. En taaskaan yhtään tiedä mitä ensi vuonna on tulossa, mutta se on oikeastaan aika ihana ajatus. Myötätuulta tilaukseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights