Ruokavuosi 2019

Vuoden 2019 parhaat palat.


TAMMIKUU

Olin juuri palannut pitkältä reissulta ja kirjoittelin sen jälkimainingeissa ajatuksia matkustamisesta. Kotona Suomessa oli hetken aikaa hyvä olla ja innostuin kokkaamaan muun muassa tofu limonelloa (josta tuli yksi vuoden suosituimmista resepteistä) ja vegaanisia blinejä. Voitin Vegemessujen yhteydessä järjestetyissä Vegeawardseissa parhaan somekanavan palkinnon!

HELMIKUU

Helmikuussa ihmissuhderintamalla myllersi ja sekosin siitä niin, että ruoanlaitto tuntui pakkopullalta koko kevään ja kesän. Sain helmikuussa kuitenkin syötyä esimerkiksi laskiaispullia mustikka-appelsiinitäytteellä sekä vegaanista kalakeittoa, josta on tullut palautteenne perusteella monen uusi suosikkiarkiruoka. Aloitin opinnot valokuvauksen parissa ja ryhdyin kirjoittamaan seuraavaa ruokakirjaani.

MAALISKUU

Pakkasin Turussa 13 vuotta sijainneen kotini pariinkymmeneen laatikkoon ja muutin Helsinkiin. Meren lähellä oli yhtäkkiä vähän helpompi hengittää ja Helsinki alkoi tuntua heti kodilta. Turussa ehdin kokkailla vielä vegaanisia valkosipulivoipatonkeja ja voisilmäpullia. Helsinkiin päästyäni käänsin jo katseet kevääseen ja tein ihanaa sitruunaista parsa-fenkolisalaattia.

HUHTIKUU

Pääsin mukaan mahtavaan remmiin tekemään vegaaniruokajuttuja Hesarin Ruokatorstai-palstalle. Testailin huhtikuussa lehteä varten ensimmäisiä reseptejä ja pääsin studiolle tekemään kuvauksia. Kotona leivoin jumalaisen hyviä Baileys-kinuskilla kuorrutettuja vappumunkkeja ja tein tosi onnistuneen vegaanisen hollandaise-kastikkeen parsalle.

TOUKOKUU

Toukokuun suosikkiresepti oli ehdottomasti nyhtökaura-gnocchivuoka, joka on päätynyt aika monen arkiruokalistalle. Väänsin koko toukokuun hiki hatussa keittokirjaa, josta kirjoittelin tarkemmin täällä.

KESÄKUU

Kesäkuussa muutin taas, nyt Helsingin sisällä. Löysin täydellisen kämpän, maailman ihanimman kämppiksen sekä kotikulmat, jossa viihdyn erinomaisesti. Leivoin uudessa kodissa raparperibostonkakkua ja tein herkullisia tahiniperunoita. Juhannukseksi karkasin Berliiniin, jonne matkustin tällä kertaa bussilla. Palautin keittokirjan kustantajalle.

HEINÄKUU

Ehdin tänä vuonna pitämään kesällä lomaa, ensimmäistä kertaa varmaan kymmeneen vuoteen. Vietin kesän lähinnä lorvimalla uudessa kotikaupungissani. Kokkailin kyllä myös hernepestopastaa ja vegaanista lehtikaali-fetapannukakkua.

ELOKUU

Elokuussa kävimme keittokirjan taittoa läpi. Jatkoin kesäisestä Helsingistä nauttimista. Kokkasin kotona vegaanista lasagnea ja butter tofua, joka on yksi tämän vuoden omista lemppareistani. Elokuun viimeinen päivä pidimme pop up -kahvilan yhdessä Vegaaninmatkassa-Lotan kanssa ja keräsimme ihan huikean potin Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle.

SYYSKUU

Syksyn saapuessa kokkailin tajuttoman hyvää maa-artisokka-gnocchipaistosta ja leivoin ihania minttusuklaakeksejä. Syyskuun lopulla ilmestyi Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit, jonka ensimmäinen painos myi loppuun reilu viikko sen ilmestymisen jälkeen. Chocochilin arkiruokaa ja ystäväni Suvin Lihan loppu -kirjojen julkkareita juhlittiin Vegemessujen jatkoilla.

LOKAKUU

Lokakuussa pääsin tekemään kokkausvideoita kirjan markkinointia varten ja teimme Rulla Median kanssa yhdessä videot tofukalapuikoille ja mustapapuquesadilloille. Korvapuustipäivänä leivoin superhyviä hasselpähkinätäytteisiä korvapuusteja.

MARRASKUU

Julkaisin blogissa uudelleen Vegaanin joulukirjasta tutun ihanan speculoos-tahnan reseptin. Tein pitkästä aikaa ihan perinteisiä lettuja, mutta höystin ne chaikermavaahdolla.  Kokkasin myös valtavan hyvää uuniomenapuuroa ja leivoin maapähkinävoilla ja hillolla täytettyjä joulutorttuja.

JOULUKUU

Valmistuin valokuvausopinnoistani Helsinki Design Schoolista. Keittelin riisipuuroa ja herkuttelin sen taatelihillon ja granaattiomenan kanssa. Paistoin piparkakkumysliä ja kirjoitin blogiin perinteisen joulukoosteen. Loppuvuoden aion viettää taas reissussa, mitä voi seurata Instagram-tililläni.

entäs vuonna 2020?

Lähes koko vuoden kestäneen ruoanlaittoinspiraation etsimisen jälkeen muistin lopulta joulukuisen sysipimeyden keskellä, miksi ruoka on minulle niin tärkeää. Se on minulle ennen kaikkea tapa osoittaa läheisilleni, että välitän ja rakastan. Ja sitä fiilistä haluaisin välittää eteenpäin myös tämän blogin kautta.

Ensi vuodelta toivon töitä riittävän jälleen sen verran, että pärjään taloudellisesti. Kiitos teille kaikille, jotka olette ostaneet kirjojani, lainanneet niitä kirjastosta (Sanasto tilittää lainauskorvauksia, kiitos niistä!) ja tykkäätte ja kommentoitte myös kaupallisia yhteistyöpostauksia. Näistä kaikista on mielettömän iso apu, ja ne mahdollistavat sen, että minulla on jatkossakin rahkeita kirjoitella tänne teille ilmaiseksi reseptejä. Toivottavasti entistä useampi teistä innostuu taas ensi vuonna kokkaamaan enemmän vegaanista ruokaa!

Vuodelle 2020 toivon vähän seesteisempää menoa yksityiselämän puolella. Ensi vuodelle on luvassa taas yksi kiinnostava kirjaprojekti, josta kerron lisää pian. Aion myös opetella tekemään gnoccheja alusta asti itse ja leipoa enemmän leipää.

4 vastausta kirjoitukseen “Ruokavuosi 2019

 1. Ihania ja herkullisi reseptejä, kiitos sulle!.
  Ja suuri kiitos joulukirjan tekemisestä. Se on aivan mahtava ja jouluni pelastus!

  1. Kiitos kommentista, Kaisa! <3 Ihan huippua kuulla, että joulukirjasta on ollut iloa. Toivottavasti se pääsee ahkeraan käyttöön myös tulevina jouluina!

 2. Kiitos ihanasta arkiruokakirjasta sekä instassa että täällä jakamistasi resepteistä. Kiitos myös, että olet jaksanut vastata dm-viesteihin, joita olen sinulle ohjeisiin liittyen laittanut <3 Ihanaa joulun aikaa sekä entistä parempaa uutta vuotta 2020! Kiitos, että olet siellä apuna meille mielikuvituksettomille kokeille. Ruuanlaitto olisi niin paljon ankeampaa ilman sinun ohjeita.

  Olen itsekin vähentänyt lentämistä reilusti (viimeksi syyskuussa 2017). Ensi vuonna on tulossa 1-2 reissua lentäen. Toinen Wieniin ja toivonkin löytäväni sieltä ihania vegaanisia ruokapaikkoja ja kahviloita. Mutta piti siis sanoa, että tykkään matkajutuistasikin, vaikka koen nykyään ainaista ilmastoahdistusta. Arvostan sitä, että ajattelet selvästi myös matkustamisessa muitakin.

  1. Wienissä Veggiezz on aivan mahtava! 😍

   Ja kiitos chocochilin meidänkin joulupöydässä maistellaan taas perinteisten lisäksi uusia makuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights