Vegaanin joulu 2017

Odotettu joulupostaus on taas täällä! Mitä vegaanin joulupöydästä löytyy tänä vuonna?


Kirjoitus sisältää linkkejä Vegekauppaan, joka on oma yritykseni. 

VEGAANINEN JOULUKINKKU

 • Vegaanin ei tarvitse jouluna mutustaa pelkkiä juureksia. Vegaaninen vaihtoehto kinkulle syntyy helposti seitanista tai tofusta.
 • Minun joulupöydästäni löytyy tänä vuonna tämä herkullinen glaseerattu tofukinkku.
 • Seitankinkku valmistuu helposti valmiista jauhoseoksesta, johon lisätään vain vesi ja öljy. Todella helppoa! Ainesta löydät mm. Vegekaupoista.
 • Kinkun voit tehdä myös itse tällä reseptillä.
 • Mikäli haluat tarjota seitania muussa kuin kinkun muodossa, kokeille herkullista seitania ja luumuja -ohjetta tai Vegaanin keittiössä -kirjasta löytyvää cola-seitania.

Valmiita vegaanisia kinkkuja löytyy Vegekaupoista montaa eri sorttia (ensimmäiset kinkut saapuvat ainakin Turun myymälään viikolla 48). Kinkkuja voi etsiskellä myös ekokaupoista ja isoista marketeista.

Jos kinkku ei houkuttele, voit kokeilla joulupöytään proteiinipitoisiksi ruoiksi myös myös erilaisia pyöryköitä (esim. Anamma tai Hälsans Kök) tai itse tehtyjä papupyöryköitä. Myös kvinoa-hernerouhekroketit sopivat loistavasti joulupöytään!

LAATIKOT JA MUUT LÄMPIMÄT RUOAT

Joulupöytään kannattaa kokeilla myös seuraavia lämpimiä ruokia:

VEGAANIN JUUSTOLAUTANEN

Aika monen joulunviettoon kuuluu juustolautanen ja sen kokoaminen vegaanisena on nykyään helppoa! Laajin valikoima vegaanisia juustoja löytynee Vegekaupoista, mutta tavallisissa marketeissakin on nykyään jo jonkunsorttinen vegaanijuustovalikoima. Mahtavaa! Valmiista vegaanisista juustoista omia suosikkejani on erilaiset pähkinäpohjaiset juustot. Uusi juustosarja saapuu pian Vegekauppoihin, joten kannattaa pysyä kuulolla :)

Suosittelen kasaamaan juustolautaselle seuraavia:

 

kylmät ruoat ja alkupalat

Kuohuva glögi on yksi suosikkijuttujani jouluna ja se kaipaa kaverikseen jotain pientä suolapalaa. Suosittelen lämpimästi porkkalalla päällystettyä saaristolaisleipää tai karjalanpiirakoita ja vegaanista munavoita.

Myös itse joulupöydässä on kiva olla joitakin kylmiä ruokalajeja, kuten supernättiä raitajuuricarpacciota.

 

PIPARIT JA JOULUTORTUT

Melkein kaikki kaupan lehti- ja torttutaikinalevyt ovat vegaanisia, mutta voitaikina tietysti sisältää nimensä mukaisesti voita. Varmuuden vuoksi vegaaniset torttutaikinat voi vilkaista vegaanituotteet.netistä.

Joulutortut voi päällystää perinteiseen tapaan luumuhillolla tai kokeilla jotain seuraavista:

Pipareistakin löytyy valmiita vaihtoehtoja kaupasta vaikka millä mitalla. Ja mikä parasta, piparkakkutaikinoitakin löytyy tänä jouluna myös montaa erilaista vegaanisena! Kurkkaa kaikki vaihtoehdot täältä.

Joulufiilis (ja tuoksu!) tulee kotiin kuitenkin kaikkein varmimmin, kun valmistaa piparkakkutaikinan itse. Vaikkapa tällä ohjeella:

RIISIPUURO

Riisipuuron keittämiseen ei tarvita lehmänmaitoa. Herkullisin, kermaisin ja parhaimman makuinen riisipuuro syntyy mielestäni kookosmaidosta. Voit kokeilla myös mantelimaitoa tai kauramaitoa, ja lorauttaa sekaan vielä keittämisen loppuvaiheessa purkillisen kaurakermaa, jotta lopputuloksesta tulee täyteläinen. Oma suosikkimaito puuron keittämiseen selviää vain kokeilemalla.

Riisipuuro syntyy vaikkapa näillä resepteillä:

SUKLAAT JA KARKIT

Vegaanin joulupöytään löytyy paljon vaihtoehtoja, mitä tulee karkki- ja suklaaosastoon. Monet tavallisten ruokakauppojen jouluiset klassikkonamut, kuten Wiener Nougat, Vihreät kuulat, lakkaliköörikonvehdit ja Tonttu-marmeladit ovat vegaanisia. Vegekaupoista ja muista erikoiskaupoista löytyy myös valikoima muita suklaita, joita ei helpolla löydä muista kaupoista:  esimerkiksi vegaanisia valkosuklaajoulupukkeja sekä Booja Boojan superhyviä luksustryffeleitä. Moo Freeltä löytyy myös valmiita jouluisia suklaalajitelmia, joka on myös hauska lahjaidea.

Namuja voi ja kannattaa tehdä myös itse:

SUKLAAKALENTERI

Joulufiilistelijän must have on tietysti vegaaninen suklaakalenteri. Kalentereita on tänä vuonna näkynyt paitsi Vegekaupoissa (tsekkaa valikoima täältä – osa tuotteista on ikävä kyllä jo loppuunmyyty), mutta myös isoimmissa ruokakaupoissa, Punnitse & Säästä -kaupoissa sekä ekokaupoissa. Minulla roikkuu tänäkin vuonna keittiön seinällä vegaaninen valkosuklaajoulukalenteri!

MUUT MAKEAT

Kakut ja leivonnaiset

Jälkiruoat

JOULULEIVÄT

Jouluiset leivät syntyvät kotona seuraavilla resepteillä:

JUOMAT (K-18)

JOULULAHJAT

Kaikenlaisen turhan krääsän sijaan suosittelen joululahjoiksi itse tehtyjä herkkuja tai ajatuksella kasattua ruokakoria. Suklaatryffelit ovat aina varma valinta, tai vaikkapa erilaiset purkkeihin kerätyt leivonta-ainekset reseptin kera. Itse en myöskään pahastuisi keittokirjasta! Jos Vegaanin aamupalakirja tai  Vegaanin keittiössä on vielä hankkimatta pukinkonttiin, niitä saa ostaa suoraan minulta Vegekaupan verkkokaupasta.

Erinomainen vaihtoehto on myös ohjata joululahjarahat hyvää tarkoitukseen. Esimerkiksi Eläinsuojelukeskus TuulispääOikeutta eläimilleAnimalia tai Vegaaniliitto varmasti käyttättävät jokaisen pennosen hyvään tarkoitukseen.

Ihanaa joulua!

8 vastausta kirjoitukseen “Vegaanin joulu 2017

 1. It’s just seen WOW! When I will arrive to Finland, I hope to buy your books (It’s not matter if these books are in Finnish, I don’t know Finnish but I am ready to learn Finnish for making your recipes) :-)

  Ihanaa joulua!

  1. Thank you Motti! Hopefully I’ll soon have the chance to start writing Chocochili in English, too. Hyvää joulua!

 2. Hei Elina! En ole nyt ihan varma, mutta oliko sulla joku resepti Anamman sinappikuorrutettuihin pyöryköihin? Siis lähinnä tähän kuorrutteeseen? Tein niitä viime vuonna ja vei kyllä kielen mukana. Muistaakseni katoin reseptin täältä sun blogista, mutta en löydä sitä enää mistään 🙁 Rosmariini oli tässä myös osallisena!

 3. Löysinpäs! Ei silmä aluksi osunut 😃
  Ihanaa joulua ja kiitos näistä mahtavista resepteistä!

 4. Kookosmaitoon tehty riisipuuro on kyllä ihanaa! Itse lisään joukkoon raastettua omenaa ihan siinä keittämisen loppupuolella, nam!

  Kiitos tästä reseptikoosteesta. Tämän helpommaksi ei joulupöydän tarjoilujen suunnittelu voi mennä.

 5. Nämä ohjeet ovat aivan loistava apu jouluruokien suunnittelussa! Tästä löytyy kaikki tarpeellinen ja paljon enemmänkin :) Viimeisin kokeiluni näistä on glaseerattu tofu ja tuleekin nyt aivan varmasti joulupöytään. Kiitos!

 6. Tämä on aivan ihana kooste, kiitos!! Jos yhtään saa toivoa jotain vielä noin olisi jotain suolaista. Meidän suku kun pn tottunut kala pöytään.

  Hyvää Joulua <3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights